Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csaposs Noémi: Magyarország már nem az olcsó bér országa

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Érettségivel csupán betanított irodai munkát kaphat az álláskereső, míg egy technikusi végzettséggel akár diplomás szintű karrier is elérhető - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének elnöke.

A statisztikák szerint egy diplomás munkavállaló könnyeben el tud helyezkedni. Ennek egyik oka, hogy Magyarország már nem az olcsó bér és munkaerő országa - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének elnöke, Csaposs Noémi.

Az elhelyezkedés lehetősége az ország különböző részeiben más és más esélyt mutat - emlékeztetett Csaposs Noémi.

A Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének elnöke hozzátette: a szakmunkások, vagy a technikumot végzettek egy része nagyon keresett - de főleg külföldön.

Csaposs Noémi hozzátette: számukra Magyarországon is van munkahely, de kérdéses, hogy a béreket összehasonlítva hol akarnak dolgozni. A Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének elnöke elmondta: az érettségi jó ha van, de az elhelyezkedéshez nem elég.

A diplomások esetében fontos, hogy milyen típusú az a diploma, és hol szerezte meg az álláskereső - tette hozzá Csaposs Noémi.

Elismerte: a munkaadók első körben a sztereotípiák, információk és kulcsszavak alapján hozzák meg az első körös döntésüket.