eur:
392.51
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Tarlós István: Nem kell félteni tőlünk a fővárosi fejlesztéseket

A budapesti nagyberuházások annak függvényében folytatódhatnak majd, hogy a főváros vezetői milyen állapotban adják át a kasszát - mondta a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje. Tarlós István kiemelte, hogy a szeptember 10-én kezdődő kampány rövid és intenzív lesz, választási győzelem esetén pedig György István lehet az első számú főpolgármester-helyettes.

A fővárosi Fidesz-KDNP mindent megtesz a 4-es metró építésének befejezése érdekében - mondta a pártszövetség főpolgármester-jelöltje a szervezet kampányirodájának megnyitásakor.

Tarlós István kiemelte, hogy a beruházás már túl van azon a ponton, hogy le lehetne állítani, ez csak akkor történhet meg, ha a pénzügyi feltételek nem teszik lehetővé.

Nem kell félteni tőlünk a budapesti fejlesztéseket. Az, hogy azok milyen ütemben folytatódnak, csak annak a függvénye, hogy szocialisták és a főpolgármester úr milyen állapotban hagyták itt a kasszát - szögezte le Tarlós István.

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje hozzátette, hogy a legfontosabb a város működésének és pénzügyi helyzetének stabilizálása, a jövőben pedig a beruházások átláthatósága érdekében szétválasztják a megrendelői, a végrehajtói és az ellenőrző szerepköröket.

A fideszes politikus a fővárosi cégek privatizációjáról szóló hírekre is reagált:

Egyetlen közszolgáltató céget sem privatizálunk, sőt - ha nyerünk - még azokat a privatizációs szerződéseket is felül vizsgáljuk, amelyeket az előző városvezetők kötöttek. Elképzelhető, hogy a buszszolgáltatás egy részét kiszervezzük, de ennek nincs köze a cég privatizálásához - közölte Tarlós István.

Újságírói kérdésre válaszolva a politikus arról is beszélt, hogy a kampányuk szeptember 10-én kezdődik és a programjuk főbb elemei az oktatás, az egészségügy, a kultúra és a fiatalok lesznek. Hozzátette: választási győzelme esetén György István lesz az első helyettese. Németh Szilárd lesz a kampányfőnök, választási siker esetén Pesti Imre az egészségügyért, Bagdy Gábor a főváros pénzügyéért, Ughy Attila a városképért lesz felelős, Wintermantel Zsolt a közlekedéssel, Csomós Miklós pedig az oktatási és kulturális kérdésekkel foglalkozhat majd.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×