eur:
392.29
usd:
366.97
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Emlékezés Marosvásárhelyre

Az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának elnöke szerint a mindenkori magyar kormánynak anyagi és erkölcsi kárpótlást kell nyújtania az 1990-ben Marosvásárhelyen elkövetett magyarellenes pogrom áldozatainak, bebörtönözötteinek vagy hozzátartozóiknak, akik között a magyarokért kiálló cigányok is voltak. Balog Zoltán erről egy budapesti megemlékezésen beszélt.

A fideszes politikus a Terror Háza Múzeum és a Polgári Kultúráért Alapítvány közös rendezvényén hangsúlyozta: 1990-ben nem először fordult elő, hogy a magyarok segítségére sietett egy másik kisebbség, amelynek tagjait meghurcolták, mert segítettek a magyaroknak az ellenük indított pogrommal szemben.

Balog Zoltán szólt arról is, hogy Magyarország előrelépése, boldogulása nem megy a cigányság nélkül, és a békés egymás mellett élést kell választani, bármi történt is Olaszliszkán, Tatárszentgyörgyön vagy Kislétán. A rendezvényen felolvasták a miniszterelnök levelét is, amelyben Bajnai Gordon nemzeti és személyes tragédiának nevezte a Marosvásárhelyen 1990. március 19-20-án történt magyarellenes pogromot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×