eur:
392.94
usd:
365.59
bux:
66607.53
2024. április 26. péntek Ervin

Szili Katalin: "Nincs bennem csalódás"

Tudomásul veszi az egészségbiztosítási törvény ügyében a többség döntését az Országgyűlés elnöke. Szili Katalin évzáró sajtótájékoztatóján ugyanakkor hangsúlyozta: fenntartja korábbi álláspontját az ügyben.

Az Országgyűlés szocialista elnöke tudomásul veszi a többség döntését az egészségbiztosítási törvény megszavazásáról. Szili Katalin a hétfői voksolásról azt mondta: "fenntartom a véleményemet, de csalódás nincs bennem".

A koalíciós politikus hozzátette: nem kibúvó volt, hogy nem szavazott az egészségbiztosítási törvényjavaslatról, mivel éppen ülést vezetett és ilyenkor nem nyomhat gombot.

A házelnök a jogszabály hétfői végszavazása előtt arra kérte Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt és Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezetőt, hogy halasszák februárra a voksolást, mert komoly dilemmái vannak az ügyben.

Szili Katalin úgy fogalmazott: időt kellene hagyni a törvény megfelelő ismertetésére. Az Országgyűlés elnöke szólt arról is, hogy a parlamenti évet ellentmondások és feszültségek jellemezték. Szili Katalin azt mondta: sok volt a vita, de intenzív törvényalkotási munka zajlott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×