eur:
392.51
usd:
367.42
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Mától menetrend szerint közlekednek a vonatok

A kedd hajnali üzemkezdettől az elővárosi vonatokat menetrend szerint közlekednek, a távolsági és az InterCity vonatoknál kisebb késések még előfordulhatnak a délelőtt folyamán - közölte a MÁV sajtófőnöke.

Kavalecz Imre tájékoztatása szerint a vasúttársaság hétfőn este tízkor megkapta az értesítést a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetétől, hogy a sztrájkfelhívást hivatalosan visszavonták, a munkabeszüntetést nem folytatják. Ezt követően a szakemberek egész éjjel azon dolgoztak, hogy a kedd hajnali üzemkezdetre visszaálljon a menetrend szerinti közlekedés.

A sajtófőnök tudatta, hogy a nemzetközi vonatok közül a sztrájk idején több vonat nem érkezett meg, így a nemzetközi vonatközlekedés helyreállítása hosszabb időt vesz igénybe. A tehervonatok is folyamatosan állnak vissza menetrendjükbe.

Az utasok tájékoztatására elmondta, hogy a MÁV-START a sztrájk idején fel nem használt előváltott menetjegyeket meghatározott feltételek mellett visszaváltja.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×