eur:
393.95
usd:
364.99
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Így szilveszterezett Magyarország

Így szilveszterezett Magyarország

Országszerte tízezrek ünnepelték az utcákon a szilvesztert.

Országszerte tízezrek ünnepelték az utcán a szilvesztert az enyhe időben. A mentők, a tűzoltók, a rendőrök és a közterületfenntartók számára mozgalmas volt az éjjel, de rendkívüli eset nem történt, kisebb tűzesetek voltak, és többen, közöttük gyermekek is megsérültek pirotechnikai eszközök miatt. Több közúti baleset is történt, de a mentőket jellemzően az alkoholfogyasztással összefüggő balesetek miatt hívták.

Az enyhe időben fővárosi, és a vidéki nagyvárosok rendezvényein is tömegek gyűltek össze szilveszterkor,

a fővárosban kiemelt rendezvényhelyszín volt a Deák tér és a Vörösmarty tér, sok külföldi is Budapestet választotta.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója reggeli közleményében azt írta: a mentők 3189 esetet láttak el szilveszterkor, ebből a fővárosi feladat 1107 volt. Budapesten és az ország nagyvárosaiban idén is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, a mentőegységek folyamatosan dolgoztak. A mentőket országszerte 15 pirotechnikai eszközzel összefüggő balesethez riasztották, általában kéz-, arc-, és szemsérülteket kellett ellátni.

Közlekedési balesetek, verekedések, szén-monoxid-mérgezések és belgyógyászati rosszullétek mellett idén is csaknem 300 részeg, esetleg valamilyen drog hatása alatt álló embert kellett kórházba vinni, mintegy 15 százalékuk kiskorú volt - fejtette ki.

Szilveszterkor jellemzően háromezer körüli riasztást kapnak a mentők országszerte, idén ez a szám 3100-nál is több volt.

Az esetek között volt szülés, újraélesztés is, de többségében az alkoholfogyasztással kapcsolatos balesetek miatt riasztották a mentőket.

Csak a fővárosban csaknem hetvenen kerültek kórházba a túlzott alkoholfogyasztás miatt a mostani szilveszteren.

Több súlyos és egy halálos baleset is történt szilveszter éjjelén, és az új év első reggelén, a Hűvösvölgyi úton villamos gázolt halálra egy embert. A rendőrség 15 ittas vezetőt is elfogott.

Pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt a rendőrség országszerte 15 esetben 12 emberrel szemben indított eljárást.

A katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba az óév utolsó napján országszerte 157 segélyhívás érkezett. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint országszerte okoztak kisebb tüzeket a nem körültekintően használt tűzijátékok, és számos balesethez is riasztották a tűzoltókat.

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) dolgozói

mintegy 150 köbméter hulladékot takarítottak össze a budapesti szilveszteri rendezvények helyszínein.

Közleményük szerint az óév búcsúztató közterületi rendezvények helyszínein - többek között a Vörösmarty téren, a Hősök terén, a Kis- és Nagykörúton - továbbá a Boráros téri, Ferenc körúti, Blaha Lujza téri, Nyugati téri, Kálvin téri, Deák téri, valamint az Astoria aluljárókban és azok környékén január elsején reggel 6 órakor kezdték meg kézi és gépi erővel a takarítást, melyet a kora délutáni órákra fejeztek be az FKF dolgozói.

Címlapról ajánljuk
Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×