eur:
394.24
usd:
365.15
bux:
65524.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megszólalt a kormány a befogadott menekültek ügyében

Tavaly 1291 személy részesült nemzetközi védelemben Magyarországon - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A tájékoztatás szerint a magyar államot a Genfi egyezmény kötelezi arra, hogy védelmet adjon azoknak, akinek veszélyben forog az élete. A kormány által vitatott 2015-ös európai tanácsi kvótadöntés értelmében Magyarországnak 1294 menedékkérőt kellene átvennie Olaszországtól és Görögországtól.

"A nemzetközi védelemben részesülők száma nyilvános adat,ami a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal honlapján megtalálható. 2015-ben 508, míg 2016-ban 432, 2017-ben 1291 és 2018-ban eddig 37 személy nemzetközi védelemben részesítéséről döntöttek a magyar hatóságok. A nemzetközi védelemben részesítettek 90%-a Magyarországon nem létesített lakcímet, hanem kihasználva a schengeni övezeten belüli szabad mozgás lehetőségét, a kiállított okmányokkal elhagyta Magyarország területét. A menekültügyi hatóság által fenntartott menedékkérők vagy védelemben részesített személyek elhelyezésére szolgáló nyitott és zárt intézményekben összesen jelenleg 490 fő tartózkodik" - közölték. 

Altusz Kristóf külügyi helyettes államtitkár a napokban egy máltai lapnak nyilatkozva ugyanilyen számú menekült befogadásáról beszélt, amit Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője is megerősített. Ellenzéki politikusok emiatt a kormánytól várták annak tisztázását, hogy Magyarország valóban befogadott-e titokban menekülteket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×