eur:
392.59
usd:
365.78
bux:
66850.85
2024. április 26. péntek Ervin
Washington, 2016. április 17.Bill Gates, a Microsoft amerikai társaság alapító elnöke a pénzügyi fejlesztés új módjairól szóló tanácskozáson, amelyet az IMF és a Világbank tavaszi találkozóinak keretében tartanak a Világbank washingtoni székházában 2016. április 17-én. (MTI/EPA/Shawn Thew)
Nyitókép: SHAWN THEW

Bill Gates: azért van minek örülni idén is

A Microsoft társalapítója arra emlékeztetett, bár a koronavírus-járvány negatív hatásai a világ minden táján érződtek, idén nem csak rossz dolgok történtek.

Valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, a 2020-as évet szívesen elfelejtené mindenki. Bár az idei esztendő valóban nem lesz a kedvencünk, az év végéhez közeledve már nemcsak 2021 látszik, hanem a fény is az alagút végén – írja a Hvg.hu. A koronavírus elleni vakcinát nemcsak kifejleszteni sikerült, de már el is kezdték beadni azt, ami optimizmusra adhat okot.

A jövőt azonban nem csak emiatt láthatjuk biztatónak – jegyzi meg a lap. Bill Gates egy karácsony előtti blogbejegyzésében arról írt, hogy

három olyan dolog is van, ami 2020-hoz képest jobbá és biztonságosabbá teheti a 2021-es évünket.

Az egyik, hogy a már engedélyt kapott oltóanyagok – mint a Pfizer/BioNTech vagy a Moderna vakcinája – jó hatással lesznek majd a többi szérum fejlesztésére is. A Microsoft társalapítója szerint ugyanis az összes védőoltás, amit jelenleg tesztelnek, a koronavírus ugyanazon részét támadja, mint amit az első kettő is.

Gates szerint a koronavírus-járvány egy másik pozitív hozadéka – ami 2021-ben is érezteti majd hatását –, hogy ritkán tapasztalható együttműködéseket láthattunk a pandémia legyőzése érdekében. Jó példa erre a vakcinagyártás.

Gates szerint mindezek mellett az is pozitívumnak tekinthető, hogy az elmúlt egy év munkájának köszönhetően mostanra olyan Covid-teszteket is sikerült kifejleszteni, amelyeknél a mintavétel jóval kevésbé kellemetlen, mint az orrból és garatból vett minta esetében. Ez pedig nemcsak a betegek számára jelent előnyt, hanem az egészségügyi személyzet számára is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×