eur:
388.81
usd:
360.16
bux:
68198.33
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 20: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing laughs in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 20, 2022 in Austin, Texas. (Photo by Chris Graythen/Getty Images)
Nyitókép: Chris Graythen/Getty Images

Wéber Gábor Max Verstappenről: erre nehéz nem csettinteni

Szinte tökéletes évet zárhat Max Verstappen a Forma–1-ben – mondta a kétszeres világbajnok holland pilótáról Wéber Gábor. A magyar közvetítés vezető kommentátora beszélt a Ferrariról és az Egyesült Államok Nagydíjáról is.

Wéber Gábor szerint nem igazán lehet jobbat kívánni annál, ahogyan Max Verstappen versenyzik, különösen ahogy a múlt vasárnap tette. „Persze az óra mindig mutathat valamivel jobb időt” – tette hozzá a kommentátor. Úgy véli, bár az elmúlt évtizedek során akadt hasonlóra példa, a holland versenyző teljesen egybeforrt a csapatával, a technikai stábbal, valamint az aktuális szabályrendszerből is ő tudja a legtöbbet kihozni a mezőnyből.

A szakértő – Verstappen idei teljesítménye alapján – nem tartja túlzásnak azt a kijelentést, hogy a Red Bull pilótája felért Michael Schumacher vagy Lewis Hamilton szintjére.

„25 éves korára egy teljesen komplett, komplex versenyzővé érett. Persze nagyon korán kezdte, szabályt is módosítottak miatta, de rajta már a megérkezésekor látszott, hogy nagy dolgokra hivatott” – fogalmazott Wéber Gábor, hozzátéve, hogy évekig a Mercedes-dominancia miatt labdába sem rúghatott a Red Bull, az új szabálykörnyezet viszont megadta a lehetőséget. "Mindazonáltal,

amikor egy Verstappenéhez hasonló sportteljesítményt látunk, arra nehéz nem csettinteni"

– tette hozzá.

A kommentátor arról is beszélt, lehetségesnek tartja, hogy akár a mostani szabályrendszerben, az aktuális pilótákkal és háttérrel a Ferrari is a csúcsra érjen. Emlékeztetett, Charles Leclerc júniusig meccsben volt, és összességében az övé a legtöbb pole pozíció, amit várhatóan nem is fognak tőle elvenni. Wéber Gábor szerint ha most nem is tűnik jónak a Ferrari idei teljesítménye, összességében nagyot lépett előre.

„Óriási lemaradásból nem egyet, hanem kettőt lépve kerültek a mezőny elejére” – mondta. Szerinte ha a Ferrarinak jövőre sikerül csökkentenie a technikai gondok számát, a monacói a világbajnoki címért menekülhet.

Ami az előttünk álló austini futamot illeti, a kommentátor felidézte: a Mercedes – még a spai szabályváltoztatások alkalmával – nagyon fogadkozott erre a hétvégére, mert a texasi pálya nagyon jól fekszik az autóinak. Való igaz, nagy leszorítóerőre van szükség az első és utolsó szektorban, de rendelkezik egy egészen hosszú egyenessel is, ahol a Mercedesek nem igazán érzik magukat jól Wéber Gábor szerint. Bár úgy véli, az időmérőkön a Ferrarik nagyon erősek lehetnek, a pálya adottságai inkább a Red Bullnak kedvezhetnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×