eur:
392.91
usd:
363.65
bux:
65938.65
2024. február 29. csütörtök Elemér
Keszthelyi-Nagy Rita, a magyar válogatott játékosa a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornája elődöntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 23-án. Magyarország-Spanyolország 10-11.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Keszthelyi-Nagy Rita az ezüstéremről: a vb után ezt kell folytatni

Öt éremmel zárta Magyarország a hazai rendezésű vizes világbajnokságot. A női vízilabda-válogatott második lett, miután a döntőig menetelt, majd ott 9–7-re kapott ki az olimpiai bajnok Egyesült Államoktól a Margitszigeten. A magyarok csapatkapitánya szerint a jövőben képesek lesznek még jobban megszorítani vagy akár le is győzni az amerikaiakat.

Nagyon kevés hiányzott: egy pici szerencse és egy picit jobb emberelőny-kihasználás, az, hogy mentálisan nyomás alá tudjuk helyezni őket. Ráadásul az a játékos talált be az elején, akit legkevésbé akartunk, mert tudtuk, hogy ő fogja fellendíteni a játékukat – sorolta Keszthelyi-Nagy Rita olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes, Eb-győztes vízilabdázó. Mindent kiadtak magukból, 8–4-ről is felálltak, a maximumot nyújtották.

"Fantasztikus volt ez a világbajnokság, és ez az ezüst, ez a hatalmas élmény csak motiváló lehet a jövőre nézve, hogy szebb eredményt is el tudjunk érni – és én tudom, hogy el tudunk, ez ki fog egyszer jönni."

Azon fognak dolgozni, hogy Párizsig még közelebb kerüljenek az amerikai csapathoz, de más jó ellenfél is van a mezőnyben, akár a spanyol, az olasz vagy az átalakult holland válogatott. Az USA-t most azért lehetett volna elkapni, mert rengeteg helyen volt változásuk, ám jól gazdálkodtak a rutinos embereikkel és azok végig bent tudtak maradni – mondta a magyar válogatott csapatkapitánya. Hangsúlyozta: mindenki sokat fog fejlődni a következő években és nekik is sokat kell dolgozniuk azon, hogy ne előzze meg őket a többi csapat.

Értékelése szerint

rengeteget érett a csapat a vb kezdete, az erdélyi edzőtáborozás óta.

Fontos lesz, hogy a vb után ezt kell folytatni, "mert csak akkor volt értelme" – mondta Keszthelyi-Nagy Rita.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Egyelőre nem hivatalos jelentések szerint az orosz haderő tovább tudott menni Avgyijivkától nyugatra: egy nap alatt három kisebb faluba is betörtek. Közben ukrán jelentések szerint ellentámadás volt Krasznohorivkánál, sikerült az oroszokat teljesen kitolni a településről. Közben komoly aggályok merültek fel azzal kapcsolatosan, hogy az orosz haderő Moldovában készül katonai akcióra. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×