eur:
393.85
usd:
367.89
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Vékássy Bálint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára a MOB 100 nappal a phjongcshangi téli olimpia előtt címmel tartott budapesti sajtótájékoztatóján 2017. október 30-án.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Oltás: a MOB szerint nyitott a kormány az olimpikonok előre engedésére

Az Emberi Erőforrások Minisztériumával tárgyal a Magyar Olimpiai Bizottság a kérdésben, ám érti a dilemmát, hogy a védőoltás nem lehet "könyöklés" tárgya.

A sportolók nem "tolakodhatnak", de már Európa-szerte verseny van az országok között a tokiói olimpiára készülők koronavírus elleni beoltásában - fogalmazott az InfoRádiónak adott interjúban Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára.

"A NOB világosan kommunikál a témában, azt mondja,

az olimpián való részvételnek nem lehet előfeltétele a beoltottság.

Mindjárt hozzáteszem, azzal együtt, hogy a NOB ezt mondja, nem tudja befolyásolni a japán kormányt vagy a légitársaságokat, amelyek írhatnak elő más feltételeket. Követjük mi is a világ híreit, ezért gondoljuk, hogy a beoltottság jelentős könnyebbség lenne az olimpiai részvétel szempontjából" - fejtette ki Vékássy Bálint.

Megerősítetve a korábbi híreket elmondta azt is, hogy levélben fordult a MOB a kormányhoz abban az ügyben, hogy a tokiói olimpia résztvevőinek jó lenne a mihamarabb oltás, "ha ugyanis valaki most elkapja a betegséget, szinte biztosan kijelenthető, hogy az edzésekből való kimaradás miatt nem tudna a nyári olimpiára csúcsformába kerülni, ami adott esetben több évtized munkájának elvesztését is jelentheti".

"A másik, hogy elkezdődtek az olimpiai kvalifikációs események, örömteli, hogy a női vízilabda-válogatott is kijutott, de

egyre több sportesemény szervezői írják elő az oltottságot,

és ezeket az eseményeket nem a NOB szervezi" - figyelmeztetett.

Vékássy Bálint szerint "százas nagyságrendű létszámról lenne szó", nem tömegekről, de bevallja, "hetekig dilemmáztak" azon, hogy miképpen járnak el jól egy olyan helyzetben, ahol nem a könyöklés és az előrefurakodás ideje van, hanem a példamutatásé. Ennek ellenére "örömteli volt hallani, hogy van egyfajta nyitottság" az Emmi részéről a MOB szándékára.

Az oltás nélküliség kockázatai között megemlítette, hogy

a kvalifikációs versenyek jelenleg úgy zajlanak, hogy ha egy résztvevő csapatban találnak bármikor három, pozitív teszteredményt produkáló személyt, "hazazavarják" az egész csapatot.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×