eur:
393.81
usd:
365.57
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
2020. március 4-én Lausanne-ban készült kép Thomas Bach-ról, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a NOB elnökéről egy sajtótájékoztatón. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2020. március 24-én bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztják a 2020-as tokiói nyári olimpia megrendezését.
Nyitókép: MTI/EPA-KEYSTONE/Jean-Christophe Bott

Napokon belül kiderülhet, előre veszik-e az olimpikonokat az oltási sorban

A NOB minden követ megmozgat az egyes országok olimpiai bizottságainál, nagy a nyomás.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) fokozza a koronavírus elleni oltások megszerzésére irányuló erőfeszítéseket a tokiói játékok előtt.

A NOB kedden jelentette be, hogy segíteni kívánja a nemzeti olimpiai bizottságokat abban, hogy a nyári olimpiára készülő sportolók igény esetén oltáshoz jussanak, és már így utazhassanak Japánba. Ennek érdekében a NOB minden érintettel - többek között az Egészségügyi Világszervezettel (WHO), valamint kormányokkal és bizottságokkal - tárgyalásokat kezdeményez, és már február elején érkezhetnek válaszok.

Thomas Bach, a NOB elnöke már többször hangsúlyozta, hogy a tokiói olimpiai részvételnek nem feltétele a beoltottság, de reméli, hogy minél több olimpikon kap oltást, mielőtt kiutazik a játékokra. Hozzátette: természetesen a kockázati csoportokba tartozók elsőbbséget élveznek.

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság szóvivője, Craig Spence bejelentette, tudomása van róla, hogy néhány sportoló már megkapta az oltást, de - Nagy-Britanniát leszámítva - azt nem árulta el, mely országokban jutottak vakcinához az olimpikonok és paralimpikonok. Hozzátette, hogy sok nemzet jelezte: nem akarnak elsőbbséget adni a sportolóknak az oltásokban.

"Az Egyesült Királyságban a brit paralimpikonokat már oltják, mert úgy tekintenek rájuk, mint a társadalom kiszolgáltatott tagjaira" - mondta Spence.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×