eur:
394.46
usd:
370.32
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
2020. március 4-én Lausanne-ban készült kép Thomas Bach-ról, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a NOB elnökéről egy sajtótájékoztatón. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2020. március 24-én bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztják a 2020-as tokiói nyári olimpia megrendezését.
Nyitókép: MTI/EPA-KEYSTONE/Jean-Christophe Bott

A NOB-elnök szerint káros a spekuláció

Thomas Bach a sportolókért aggódik.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint károsan hat sportolók ezreinek felkészülésére, hogy a koronavírus-járvány újabb hullámai miatt spekulációk jelentek meg a tokiói nyári olimpia esetleges újbóli elhalasztásáról vagy törléséről.

A német sportvezető megismételte: a találgatásokkal kapcsolatban a japán kormány hivatalosan jelezte, hogy eltökélt az olimpiarendezésben.

"Nem akarjuk elpusztítani egyetlen sportoló olimpiai álmát sem" - fogalmazott Bach hozzátéve: hogy még a tudósok sem tudhatják, milyen lesz a helyzet fél év múlva. "Így aztán nincs vesztegetni való időnk és energiánk, hogy a spekulációkkal foglalkozzunk."

A NOB-elnök hangsúlyozta azt is, hogy a sportolóknak nincs szükségük a meglévőnél több zavaró tényezőre, nekik a napi edzéseikre és versenyeikre kell figyelniük. Egyben sok szerencsét kívánt minden Tokióra készülőnek.

A tavalyról elhalasztott olimpia július 23-án kezdődik Tokióban.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×