eur:
392.87
usd:
365.97
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke (b) és Vékásssy Bálint, a MOB főtitikára az új magyar szurkolói márka, a Magyarock bemutatóján a Kincsem Parkban 2020. július 24-én. A márkával az együvé tartozást szeretnék kifejezni és a 16-35 éves korosztályt igyekeznek megcélozni.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A MOB-nál személyesen beszélgetnek el a sportolókkal

Töretlenül bízik a tokiói játékok megrendezésében a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), és a sportolók többsége is komolyan készül a jövő nyárra - hangsúlyozta Vékássy Bálint, a szervezet főtitkára. 

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és az ötkarikás játékokért felelős japán miniszter is azt mondta, hogy jövőre mindenképpen meg kell rendezni a tokiói olimpiát - így készülnek Magyarországon is.

Úgy kezeljük, hogy tokiói olimpia lesz, az egyetlen kérdés, hogy hogyan, milyen, a megrendezést segítő, akár helyszíni módosításokkal - mondta Vékássy Bálint, a MOB főtitkára az InfoRádiónak. A rendezés melletti elkötelezettséget nemcsak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság részéről látják, hanem a japán szervezők részéről is. Úgy fogalmazott a japán szervezőkkel folytatott beszélgetésekre hivatkozva, hogy a nézők nélküli olimpia közgazdasági vonzatát nem látják olyan súlyosnak az ázsiai országban, ahogyan azt a külvilág láttatná velük, mivel

az olimpia pozitív gazdasági hatása az infrastrukturális beruházásokkal már megvalósult.

"Szívmelengető hallgatni, hogy így gondolkoznak róla, és látjuk a szervezőbizottság eltökéltségét és az óriási munkát is, amit ez az óriási problémamegoldás igényel" - tette hozzá a főtitkár.

Továbbra is megválaszolásra váró kérdésnek nevezte, hogy a korábbi olimpiák elemei közül mit lehet majd megtartani, mi lesz a nézők szerepe, milyen lehetőségeik lesznek a sportolóknak, ha kiutaztak Japánba, kimozdulhatnak-e az olimpiai faluból, vagy kell-e maszkot viselniük.

Vékássy Bálint szerint az olimpiai mozgalomnak arra is fel kell készülnie a következő egy évben, hogy a számos érintett részéről is jönnek majd a bírálatok és vélemények egymás lépései és intézkedései kapcsán is. Korábban is voltak olyan vélemények, hogy távol kell maradni a játékoktól a Szabad Tibetért-mozgalom, vagy éppen Rio esetében a Zika-vírus miatt. Arra kell készülni, hogy most is így lesz - tette hozzá Vékássy Bálint.

Mint mondta, szeretnék, hogy ez minden nemzet szabad akarata lenne, és mindenki szabadon dönthetne arról, hogy elutazik-e Tokióba az olimpiára vagy sem.

"Mi mindenképpen el szeretnénk utazni"

- hangsúlyozta a főtitkár.

Beszámolt arról is, hogy sportolója válogatja, mennyire vették komolyan a nyáron a már kijutottak vagy kijutásra esélyesek a jövő évi olimpiára való felkészüléssel kapcsolatos sportvezetői intelmeket. Szerinte a sportolóknak nagyon nehéz dolguk van akkor, ha a koronavírusról szóló hírek áradatából ki akarják szűrni a valós tényeket.

"Pontosan tudjuk, hogy ebben a média-ellenszélben nem tudunk megfelelően vitorlázni, úgy, hogy a mi hangunk eljusson a sportolókhoz, ezért döntött úgy a múlt héten a Magyar Olimpiai Bizottság, hogy személyesen keresi fel a sportolókat, hogy elmondjuk nekik a valós helyzetet" - mondta Vékássy Bálint. Szerinte egyébként a többség rendesen készül, amit segít az is, hogy számos sportágban hagyományosan ősszel kezdődnek az alapozó edzések, világkupa-sorozatok.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×