eur:
395.95
usd:
369.21
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
A győztes Csipes Tamara és Medveczky Erika a női kajakpárosok 1000 méteres döntőjében a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon 2018. augusztus 24-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Csipes Tamara: szeretnék már nem sportoló anyuka, hanem csak anyuka lenni

A tokiói olimpia elhalasztása érzékenyen érintette a kislányával való kapcsolatát, de azt nem éli meg tragédiaként, hogy a járvány miatt idén nem versenyezhet – fogalmazott a Honvéd olimpiai bajnok kajakozója.

Nem lett könnyebb az idei nyara Csipes Tamarának attól, hogy 2021-re halasztották a tokiói olimpiát. A Honvéd olimpiai bajnok kajakozója az InfoRádióban elmondta, az idén is végig kellett csinálnia egy olyan kemény felkészülési szakaszt, amelyet a versenyek előtt szoktak. Nem alapozzák végig a nyarat, ezt eddig sem tették, sőt gyorsítóedzések is lesznek, mert augusztus végén lesz az országos bajnokság.

"Mondhatnám, hogy könnyebb a felkészülés, de mivel extra körülmények vannak, és az ob nem is annyira motiválja az embert, ezért inkább nehezebb és keserédes" – mondta Csipes Tamara, akinek azzal sincsen problémája, hogy az idén szinte az összes megméretés elmarad.

"Húsz éve csinálom, versenyeztem eleget. Nem is hiányzik, habár nagyon szeretek versenyezni, és jó versenyzőtípusnak is tartom magamat, de nem történik tragédia, ha idén nem versenyzek"

– mondta a kajakos, aki édesanyaként különösen nem örült annak, hogy csak jövőre rendezik meg az ötkarikás nyári játékokat. Mint mondta, a két és fél éves kislánya mellett nem egyszerű összehozni a gyereknevelést a sporttal.

"Nagyon szeretném végre, ha nem egy sportoló anyuka lennék, hanem »az anyuka«. Vágyom már erre. A sport húsz éve az életem része, és az, hogy most egy évvel tovább kell készülnöm, már nem oszt, nem szoroz a karrieremben, de én az olimpia után egy évet szerettem volna a családra szánni, és ez épp a jövő év lett volna. Így most azt is úgy kell végigcsinálni, hogy edzőtáborról edzőtáborra megyünk a kislányommal. Aztán jövő szeptembertől, amikor óvodás lesz, épp akkor fogok már én is ráérni. Ez nem jött ki túl jól" – mondta az olimpiai bajnoknő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Vegyes mozgásokkal indult a hét a tőzsdéken, az ázsiai piacokon nem alakult ki határozott irány, miután a befektetők egy sor friss gazdasági adatot értékeltek, beleérve az vártnál jobban alakuló kiskereskedelmi számokat, és a vártnál rosszabb ipari statisztikákat. A kedvezőtlen ázsiai hétindítás ellenére az európai piacokon pozitív felütéssel indult a nap a múlt heti lejtmenet után, bár a nyitástól távolodva elkezdett fogyni a lendület és délutánra vegyes mozgások alakultak ki. Az amerikai indexek óvatosan emelkednek, de ez is elég ahhoz, hogy új történelmi csúcsok szülessenek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×