eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A győztes Csipes Tamara és Medveczky Erika a női kajakpárosok 1000 méteres döntőjében a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon 2018. augusztus 24-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Csipes Tamara: csak addig stresszes, amíg kiderül, kijutok-e az olimpiára

Az InfoRádió az olimpiai felkészülésről és a nyári játékokig vezető útról is kérdezte az olimpiai bajnok kajakost.

Akár három számban is indulna Csipes Tamara a tokiói olimpián. A Honvéd nyolcszoros világbajnok kajakozója úgy érzi, hogy a Rióban a négyes tagjaként szerzett aranyérme óta felfelé ível a pályafutása, és a japán fővárosban 500 méteren az egyest, a párost és négyest is vállalná augusztus első napjaiban.

"Szerencsére semmi hiba sem volt a felkészülésben, nyugodtan végigcsináltuk az alapozást,

már vízen vagyunk"

– kezdte Csipes Tamara, aki külön örült annak, hogy a vízre szálláskor már bőven két számjegyű hőmérsékletek voltak, hatékonyabb is volt az edzésmunka, "nem volt sok időhúzás".

Csipes Tamara egy kislány édesanyja is, de a mindennapokat is egyre könnyebben sikerül összehangolnia.

"Nyilván minden kornak megvan a maga nehézsége, sosem lehet azt mondani, hogy majd könnyebb lesz. Szokták mondani: kis gyerek, kis gond, nagy gyerek, nagy gond, ami egyébként igaz lehet, de a másik oldalról egyre értelmesebbek a gyermekek, sokkal több mindent meg lehet velük beszélni. Nem jár még óvodába a lányom, szerettem volna, ha közösségbe megy, de örülök, hogy kaptam vele plusz egy évet, még ha ez egy edzőtáboros év is volt. De nagyon élvezi, hogy velem lehet"–- ecsetelte a bajnoknő.

Hamarosan indulnak meleg vízi edzőtáborba a csapattal, majd Szolnokra, tehát nem igazán lesznek otthon, május végére pedig mindennel kész kell lenni, akkor van a válogatóverseny, amelyen

kiderül, ki melyik számban ülhet hajóba az ötkarikás játékokon

– öt év után.

"Nekem mindig addig stresszes, amíg ki nem derül, hogy kijutok-e egy világversenyre" – utalt a hazai mezőny erejére.

Személyes ambícióinak részleteiről még azt is elmondta, a nem kötelező világkupaversenyen nem fog elindulni, az Európa-bajnokságon azonban igen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×