eur:
392.53
usd:
365.88
bux:
66794.54
2024. április 25. csütörtök Márk
Kapás Boglárka a női 200 méteres pillangóúszás elődöntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 24-én. A versenyző bejutott a döntőbe.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A Milák-arany mellett még három döntős, de Cseh László nincs köztük

Milák Kristóf óriási világcsúccsal lett aranyérmes 200 méter pillangón, a nőknél ugyanebben a számban Kapás Boglárka és Szilágyi Liliána döntőbe jutott, ahogyan Németh Nándor 100 méter gyorson is a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyeinek negyedik napján.

A 19 éves Milák a szerdai döntőben 1:50.73 perces idővel csapott célba, ezzel Michael Phelps 2009-es, "cáparuhás" 1:51.51-es rekordját adta át a múltnak. A szám másik magyar résztvevője, az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás - aki szétúszásra kényszerült a fináléért - 1:57.10-zel nyolcadik lett.

Milák a magyar úszósport 30. nagymedencés világbajnoki aranyát nyerte, a felnőttek között először állt a dobogó tetején vb-n. A nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenyében győztes Rasovszky Kristóf és a 200 méter vegyesen sporttörténelmi, sorozatban negyedszer első Hosszú Katinka után ő harmadik magyar világbajnok a Koreai Köztársaságban.

"Egyáltalán nem terveztem, hogy világcsúcs lesz. Chad Le Clos nagyon erősen kezdett, én nem éreztem magam olyan görcsösnek, mint a középdöntőben. Nem görcsöltem rá semmire, az időre sem, egyszerűen meg akartam nyerni, most már van aranyérmem is! Nem merem azt mondani, hogy tökéletes úszás volt, a fal nem jött ki jól. Az úszási sebesség jó volt, akárcsak a tempószám és a ritmus" - nyilatkozott Milák, aki 1:50.73-as idejével közel nyolc tizedet (!) vert a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps 2009-es világrekordjára (1:51.51). "Nagyon jó érzés, azt gondolom, jobban esik, mintha bárki másét döntöttem volna meg" - fogalmazott Milák.

Hárman is a döntőbe úsztak

Női 200 méter pillangón Kapás Boglárka a harmadik, Szilágyi Liliána a negyedik idővel jutott a csütörtökön közép-európai idő szerint 13.02 órakor kezdődő döntőbe: előbbi 2:07.33 perccel futamgyőztesként, utóbbi 2.07.83 perces teljesítménnyel biztosította helyét a fináléban.

Németh Nándor 100 méter gyorson az előfutamból a hatodik helyen jutott tovább, 48.36 másodperces ideje mindössze 19 századdal maradt el saját országos csúcsától. Akkor azt mondta, 48 másodpercen belüli idő kell a fináléhoz.

Németh az első elődöntőben ugrott vízbe, végül hét századot tudott faragni idejéből, amivel összesítésben a hetedik helyen lépett tovább (48.29 mp).

"Nem panaszkodom, hiszen megvan a döntő, bár valamivel jobb időt szerettem volna úszni. Szerencsére most a végét jobban bírtam.

A holnapi egy örömúszás lesz és ha még egy kicsit tudok javítani, annak nagyon örülnék"

- nyilatkozta Németh Nándor.

Cseh Lászlónak nem sikerült

Cseh László 200 méter vegyesen délelőtt kiváló, 1:57.79-es idővel, az első helyen ment tovább, az esti elődöntőben azonban nem tudta megismételni ezt a teljesítményét, 1:58.17-tel nem tudta a fináléba verekedni magát és a tizedik helyen végzett.

A kilencedik vb-jén szereplő 33 éves Cseh ebben a számban többek között olimpiai és kétszeres világbajnoki ezüstérmes. Legutóbb a 2013-as barcelonai vb-n vállalta a számot, akkor ötödik lett.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×