eur:
394.06
usd:
364.77
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás előfutamában a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 25-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kenderesi Tamás annak tudatában úszik, hogy Milák Kristóf jobb nála

Fel kellett dolgoznia Kenderesi Tamásnak, hogy az elmúlt időszakban Milák Kristóf a legjobb 200 méter pillangón - mondta el Tari Imre, az olimpiai bronzérmes úszó trénere az InfoRádióban. A Pécs edzője szerint ez döntően hatott arra, hogy tanítványa az idei országos bajnokságon egyéni rekorddal lett második.

Sokan úgy gondolják: Milák Kristóf egy "fekete pont" Kenderesi Tamás pályafutásában. Ezt bizony fel is kellett dolgozni neki - vallotta be Tari Imre, Kenderesi edzője az InfoRádióban.

"Úgy érzem, most jutott el arra a pontra, amikor felismerte, hogy jött egy jobb. Erre a következő évek során fel kell készülni, most tudta ezt magában rendezni Tamás" - mondta el Tari Imre, aki szerint ennek volt az eredménye, hogy egyéni csúcsot tudott úszni olimpiai bronzérmes tanítványa az országos bajnokságon, ahol, mint ismert, a riói olimpiai aranyérmet érő időnél is jobbat úszott Milák Kristóf.

Kenderesi Tamásnak annak idején azt is fel kellett dolgoznia, hogy ő volt a legjobb pillangós, de "erre jött egy még jobb".

"Ez egy állapot, amit fel kell ismerni, és a következő világversenyeken úgy odaállni, hogy le lehet győzni mindenkit, csak úgy kell ehhez felkészülni"

- mutatott utat.

A türelem kialakulásához persze meg kellett adni az időt az edző szerint, "vannak olyan szituációk, amikor versenyző és edző is úgy érzi, nagyon jó volt a felkészülés, mégsem úgy sül el a dolog, ahogy lehetséges lett volna; most már minden összejött" - nyugtázta a második helyet jelentő egyéni rekordot elégedetten Tari Imre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×