INFORÁDIÓ 
2019. június 26. szerda
János, Pál

cseh lászló

interjú

úszás

milák kristóf

kenderesi tamás

Glasgow, 2018. augusztus 4. Cseh László a glasgow-i úszó Európa-bajnokság férfi 200 méteres pillangóúszásának selejtezőjében 2018. augusztus 4-én. (MTI/EPA/Patrick B. Krämer)

Cseh László: mit vezessek autón kívül?

Infostart

A tokiói olimpiáig már biztosan úszik a legenda, kérdés ugyanakkor, milyen számban fog kijutni világversenyekre, amikor hárman is jobbak nála 200 pillangón. Szerinte lesz ő még jobb Milák Kristófnál 33 évesen is.

Hiába edz, nem megy neki a versenyzés - fogalmazott Cseh László a 24.hu portálnak adott nagyinterjújában, ami az úszó országos bajnokság után készült két héttel; ismert, egy számára már idegen számban, 200 m vegyesen lett bajnok, de a pillangószámokban már nem rúgott igazán labdába, komoly veszélyben van, hogy nagy világversenyen elér-e pillangón bármit is. Bevallja, Milák Kristóf, Kenderesi Tamás és Biczó Bence is sokkal jobb nála fő számában, igaz, egy évig pihentette a számot, és hite szerint lehet még gyorsabb a nagy triónál.

Van viszont egy másik problémája is, mégpedig az, hogy más gyártó nadrágjában úszik - a legendától elfordult az Arena -, mint amit a Magyar Úszó Szövetség előírna számára, így viszont nem tud részt venni nem meghívásos versenyeken, ezzel kapcsolatban azt mondta:

"egy versenyzőnek nincs, nem lehet szabad akarata, döntési joga. Nem tudom, hogy máshol ez miként működik, de Magyarországon így".

Az úszásában is látja a hibát: a kartempója nem elég hatékony, ahogy a kidelfinezése sem, újra össze kell raknia a mozgást, 33 évesen.

Cseh László a 2020-as, tokiói olimpiáig szeretne úszni, utána pedig akkor, ha élvezi és értelmét látja. Az úszás viszont most még annyira a fejében van, hogy nem is tudja, mit csinál az úszás után; egyet igen,

befejezi a BME-n a műszaki menedzser szakot - a szakdolgozata hiányzik.

Úszóedzőként, sportvezetőként nem tudja elképzelni magát: "mit vezessek autón kívül?" Úszóként volt már tagja a szövetség elnökségének, de "nem sok jó származott abból sem", amikor másoknak próbált segíteni.

Nyitókép: MTI/EPA/Patrick B. Krämer
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018