eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Glasgow, 2018. augusztus 4.Cseh László a glasgow-i úszó Európa-bajnokság férfi 200 méteres pillangóúszásának selejtezőjében 2018. augusztus 4-én. (MTI/EPA/Patrick B. Krämer)
Nyitókép: MTI/EPA/Patrick B. Krämer

Cseh László: mit vezessek autón kívül?

A tokiói olimpiáig már biztosan úszik a legenda, kérdés ugyanakkor, milyen számban fog kijutni világversenyekre, amikor hárman is jobbak nála 200 pillangón. Szerinte lesz ő még jobb Milák Kristófnál 33 évesen is.

Hiába edz, nem megy neki a versenyzés - fogalmazott Cseh László a 24.hu portálnak adott nagyinterjújában, ami az úszó országos bajnokság után készült két héttel; ismert, egy számára már idegen számban, 200 m vegyesen lett bajnok, de a pillangószámokban már nem rúgott igazán labdába, komoly veszélyben van, hogy nagy világversenyen elér-e pillangón bármit is. Bevallja, Milák Kristóf, Kenderesi Tamás és Biczó Bence is sokkal jobb nála fő számában, igaz, egy évig pihentette a számot, és hite szerint lehet még gyorsabb a nagy triónál.

Van viszont egy másik problémája is, mégpedig az, hogy más gyártó nadrágjában úszik - a legendától elfordult az Arena -, mint amit a Magyar Úszó Szövetség előírna számára, így viszont nem tud részt venni nem meghívásos versenyeken, ezzel kapcsolatban azt mondta:

"egy versenyzőnek nincs, nem lehet szabad akarata, döntési joga. Nem tudom, hogy máshol ez miként működik, de Magyarországon így".

Az úszásában is látja a hibát: a kartempója nem elég hatékony, ahogy a kidelfinezése sem, újra össze kell raknia a mozgást, 33 évesen.

Cseh László a 2020-as, tokiói olimpiáig szeretne úszni, utána pedig akkor, ha élvezi és értelmét látja. Az úszás viszont most még annyira a fejében van, hogy nem is tudja, mit csinál az úszás után; egyet igen,

befejezi a BME-n a műszaki menedzser szakot - a szakdolgozata hiányzik.

Úszóedzőként, sportvezetőként nem tudja elképzelni magát: "mit vezessek autón kívül?" Úszóként volt már tagja a szövetség elnökségének, de "nem sok jó származott abból sem", amikor másoknak próbált segíteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×