eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, az országgyűlési választásokon győztes Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelöltje (j) és Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke, országos pártigazgató a résztvevőkkel beszélget a Fidesz-KDNP frakciójának fotózása után az Országház főlépcsőjén az Országgyűlés alakuló ülése előtt 2018. május 8-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kubatov Gábor: a Fidesznek az online kampányt is meg kell nyernie

A mostani tüntetések nem azért vannak, mert a túlóratörvénnyel, a bíróságokkal vagy az alkotmánnyal probléma van, arról van szó, hogy az ellenzék elvesztette a választást, és ebbe képtelen belenyugodni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója és alelnöke.

Az ellenzék hosszasan beszél demokráciáról, de a többségi akaratot nem fogadja el - mondta Kubatov Gábor az ellenzéki pártok decemberi obstrukciós kísérletéről, amellyel a túlóratörvény elfogadása ellen tiltakoztak a parlamentben.

A Fidesz pártigazgatója szerint több jelből is lehet arra következtetni, hogy a tüntetéssorozat az ellenzék választási kampányának a része,

például abból, hogy a szakszervezet azt mondta, májusig biztosan lesznek demonstrációk. Ha ez így van, akkor nyilvánvaló, hogy a választási kampányhoz fűződnek ezek az akciók - mondta a Fidesz pártigazgatója.

Kubatov Gábor abszurdnak nevezte, hogy az ellenzéki pártok a Jobbikkal is tárgyalnak a közös indulásról az európai parlamenti választásokon és az önkormányzati választásokon. Kubatov úgy fogalmazott,

különös fintora az életnek, hogy a magyar baloldal, ideértve a liberálisokat is, hajlandó egy olyan párttal szóba állni, illetve szövetséget kötni, amely parlamenti frakciójának most is van olyan tagja, aki nyíltan antiszemita.

Kubatov Gábor szerint Szávay István olyan mondatokat mondott, amelyek vállalhatatlanok, és ezeket a baloldal nem rója föl a Jobbiknak, Szávay István még mindig a Jobbik frakciójának a tagja.

Arra a kérdésre, hogy másként kell-e kampányolni három kétharmados győzelem után, a pártigazgató azt mondta, hogy a Fidesz tartja a legtöbb lakossági fórumot, és a kormánypárt továbbra is a választókkal való személyes kapcsolattartásra helyezi a hangsúlyt. Ugyanakkor

változnak a kampánytechnikák, amelyekhez alkalmazkodni kell éppen úgy, ahogyan az átalakuló médiafogyasztási szokásokhoz is

- tette hozzá a pártigazgató, és úgy látja, hogy az online tér szerepe radikálisan felértékelődött, ez a közösségi médiára is vonatkozik. Mint mondta, ezen az ellenzék is jól dolgozik, és ezt a Fidesznek is jól kell csinálnia, meg kell nyernie ott is a csatát.

Kubatov Gábor úgy látja, hogy a közösségi média hitelessége talán nem olyan nagy. Szerinte hiteles politizálás csak a szavazókkal való személyes kapcsolattartással, véleményük rendszeres megkérdezésével folytatható, ezt teszi a Fidesz is, és azt javasolja minden pártnak: keresse meg a választóit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×