eur:
392.24
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
BL: négy hely maradt, heten reménykednek

BL: négy hely maradt, heten reménykednek

Már csak néhány hely kiadó a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, miután tizenkét csapat (Manchester United, Basel, PSG, Bayern, AS Roma, Atlético, Barcelona, Juventus, Besiktas, Manchester City, Tottenham, Real Madrid) már biztosította a helyét a tavaszi folytatásban. A négy „maradék” helyért hét csapat tusakodik ma este.

Az E csoportban a Liverpool hasonló helyzetben van, mint egy nappal korábban a Manchester United, hazai pályán fogad egy orosz csapatot. Igaz, ameddig Jose Mourinho csapatának még egy súlyos vereség sem lett volna végzetes, a Poolnak legalább döntetlen kell a továbbjutáshoz. (Akár ki is kaphat, de akkor szurkolnia kell, hogy a Sevilla se nyerjen Mariborban.) A „vörösök” egyébként okkal magabiztosak, jó formában vannak, április 23. óta minden hazai meccsükön olyan eredményt értek el, ami most a továbbjutást jelentené. Ha az angolok szereznek pontot, a Sevillán is segítenek, ebben az esetben mindegy, hogy a spanyolok mit játszanak Szlovéniában.

E csoport: Liverpool–Szpartak Moszkva, Maribor–Sevilla. A csoport állása: 1. Liverpool 9 pont, 2. Sevilla 8, 3. Szpartak Moszkva 6, 4. Maribor 2.

Az F csoportban a Napolinak nyernie kell Rotterdamban, hogy érdekes legyen a másik találkozó eredménye. Ha az olaszok három pontot szereznek, beérik pontszámban a Sahtart, s jobbak az egymás elleni eredményt tekintve. Ebben az esetben tehát az ukránoknak szükségük van legalább egy pontra a négy kulcsjátékosa nélkül Harkovba utazó City ellen. Mindazonáltal nehéz elképzelni, hogy a City, négy nappal a Manchester United elleni városi rangadó előtt, élete mérkőzését játssza majd.

F csoport: Sahtar Donyeck–Manchester City, Feyenoord–Napoli. A csoport állása: 1. Manchester City 15 pont, 2. 2. Sahtar 9, 3. Napoli 6, 4. Feyenoord 0.

A G csoportban a török Besiktas már megnyerte a négyest, első helyen megy tovább – a Basel mellett a fekete sasoké az egyedüli csapat a versenyben maradtak között, amelyik nem a legerősebb hat európai bajnokság valamelyikét képviseli. (A Liverpool és nem a Szpartak továbbjutásával számolva.) Portugál is csak akkor lesz, ha az RB Leipzig nem szerez ma több pontot, mint az FC Porto. A lipcseieknek jó esélyük van a Besiktas ellen, de még a győzelem is kevés lehet, ha az FC Porto is nyer az AS Monaco ellen.

G csoport: RB Leipzig–Besiktas, FC Porto–AS Monaco. A csoport állása: 1. Besiktas 11 pont, 2. Porto 7, 3. RB Leipzig 7, 4. Monaco 2.

A H csoportban az egyedüli nyitott kérdés, hogy a Borussia Dortmund megtartja-e a harmadik helyet az APOEL-lel szemben. A válságban lévő sárga-feketék a Bernabéuban, a ciprusiak a Spurs ellen a Wembley-ben játszanak.

H csoport: Tottenham–APOEL, Real Madrid–Borussia Dortmund. A csoport állása: 1. Tottenham 13 pont, 2. Real Madrid 10, 3. Dortmund 2, 4. APOEL 2.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×