Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ennyire magyar a britek büszkesége

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Három útlevéllel, köztük magyarral is rendelkezik a brit Johanna Konta, aki szerdán bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság női versenyének elődöntőjébe.

A 133. helyen álló kínai Csang Suajt búcsúztató, 24 éves játékos magyar szülők gyermekeként látta meg a napvilágot Sydneyben, majd a család az angliai Eastbourne-ben telepedett le.

"Azt hiszem, én vagyok a női Jason Bourne" - utalt tréfásan az amerikai akciófilm-sorozat több identitással is rendelkező címszereplőjére. "Hármas állampolgár vagyok, de egyértelműen britnek érzem magam".

A világranglistán 47. Konta elmondta, azért hagyták el Ausztráliát, hogy a barcelonai Sanchez Akadémián tanulhasson, szülei ugyanis nem akartak túlságosan távol lenni 13-14 éves lányuktól.

"Mivel Magyarországról, az európai kontinensről származunk, a szüleim úgy döntöttek, hogy Angliába költöznek. Értem hozták meg ezt az áldozatot" - tette hozzá.

Az Australian Openen először főtáblás teniszező révén 1983 óta először lesz brit női játékos egy Grand Slam-elődöntőben. Akkor Jo Durie került a négy közé a US Openen. Mivel a férfiaknál Andy Murray is bejutott a négy közé Melbourne-ben, a britek 1977 óta először képviseltetik magukat GS-elődöntőben férfi és női vonalon is.

Konta következő ellenfele - első találkozójukon - a hetedik helyen kiemelt német Angelique Kerber lesz, aki a kétszeres bajnok Viktorija Azarenkát búcsúztatta.

"Kimegyek a pályára, és élvezni fogom a meccset" - jelentette ki ennek kapcsán a britek büszkesége, aki 2014-ben a budapesti Fed Kupa-tornán kikapott Babos Tímeától.