Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Így rúgott hat gólt Sevillában a Real Madrid

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
José Mourinho csapata magához tért a Barcelona elleni hazai vereség okozta sokkból, s Sevillában 6-2-re győzött a helyi csapat ellen. Cristiano Ronaldo ismét három gólt szerzett. Érdekes, hogy a Madrid májusban is pontosan 6-2-re nyert a Sánchez Pizjuán Stadionban.

"Cristiano teljesítménye normális. Ezt tudja. Ez az ő játéka, lövi a gólokat, s segíti a csapat" - mondta Josá Mourinho a mérkőzés után az idényben már az ötödik mesterhármasát szerző honfitársról. Ugyanakkor hozzátette: abban sincs semmi különös, ha egy mérkőzésen Ronaldo nem szerez gólt. Az edző ezzel Cristiano Ronaldo a Barcelona elleni gyengébb teljesítményére utalt.

"Számítottam arra, hogy egy nehéz ellenfél ellen nyerni fogunk, s ismét pontelőnyben vagyunk a táblázaton" - mondta Mourinho, akinek csapata ismét hárompontos előnybe került a Barcelonával szemben.

Az edző külön is tisztelgett Ángel Di María teljesítménye előtt. Az argentin szélső a hét elején hazatért Argentínába apósa halála miatt, majd ugyan játszott, sőt nagyon jól játszott a Sevilla ellen, de ismét hazatér. Di María a lecseréléséig szerzett egy gólt, s kettőt előkészített. A Marca szerint ő volt a mezőny legjobbja.

Az eredmény ellenére is igaz: Iker Casillas fantasztikusan védett. A 12. percben pályafutása egyik legnagyobb bravúrját produkálta, a védés csak Gordon Banks 1970-es parádéjához hasonlítható.


A Madridban Cristiano Ronaldo három, Callejón, Di María és Altintop egy-egy gólt szerzett. Pepét kiállította a játékvezető. Cristiano Ronaldo húsz gólnál tart a bajnokságban, 87-nél összesen a spanyol ligában a Madridhoz szerződése óta, ezzel megelőzte a klub egykori legendás hetesét, Juanitót.

{{video:http://youtube.com/v/tTlyjtemuZA}}