Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megviselte a sportorvost Varga Zoltán halála

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az olimpiai bajnok labdarúgó Varga Zoltán egy nappal azután halt meg, hogy megkapta a sportorvosi engedélyt. A volt válogatott játékos orvosa az InfoRádiónak azt nyilatkozta: nagyon megviseli a tragédia, de úgy érzi, hogy mindenben szabályosan járt el.

Amikor Varga Zoltán nálam járt, nagyon jó fizikai állapotban volt, és a rendelkezésünkre álló EKG-t is rendben találtam - jelentette ki Szabó Anita sportorvos, aki szerint számtalan esetben nem hozható összefüggésben a sportorvosi vizsgálat és a hirtelen halál.

Mellkasi diszkomfort érzésről valóban panaszkodott az egykori labdarúgó, de infarktusra utaló jelekről nem számolt be a halála előtt - ismerte el az Országos Sportegészségügyi Intézet munkatársa.

Szabó Anita bevallása szerint elbeszélgetett Varga Zoltánnal a vizsgálat idején, és bár személyiségi jogokra hivatkozva nem közölte, miről volt szó, annyit elárult, hogy óvatosságra intette a 65 esztendős futballedzőt.

Abban a pillanatban, ha például valaki csoszog, vagy nem ad egyértelmű válaszokat a kérdésekre, tehát bármilyen pszichés tünet mutatkozik, akkor továbbirányítják szakorvoshoz a sportolót - közölte a Szabó Anita. Az, hogy mennyi mozgást engedélyeznek annak, akinek mellkasi panaszai vannak, személyre szabott és pontosan kiszámolható - tette hozzá.

Habár a Országos Sportegészségügyi Intézetben vizsgálatot indítottak az ügyben, Szabó Anita úgy véli, őt nem érheti vád. A doktornő fatális esetnek minősítette Varga Zoltán tragédiáját, amely bármikor, bárkivel előfordulhat, akár a pályán kívül is. A hirtelen halál okairól számtalan cikk jelenik meg külföldön is, ezek pedig igen sokfélék lehetnek - fejtette ki.

Mindettől függetlenül nagyon megvisel a neves sportember halála, de úgy gondolom, hogy szabályosan jártam el - mondta a sportorvos.

Hanganyag: Farkas Dávid