Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Briatore pert fontolgat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Pert fontolgat a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) szemben a Formula-1-ből örökre száműzött Flavio Briatore, a Renault korábbi csapatfőnöke, akit hétfőn vétkesnek mondtak ki szándékos baleset kitervelésében.

Az 59 éves olasz sportvezető az eljárás során végig tagadta az ellene felhozott vádat, az ítélet miatt felháborodott, s most azt tervezi, hogy bírósághoz fordul. Amint azt kedden elmondta, szeretné ártatlanságát bebizonyítani, és kártérítést kapni a FIA-tól.

A nemzetközi szövetség döntése értelmében Briatore a jövőben semmiféle szerepet nem vállalhat az F1-ben, így a továbbiakban nem lehet menedzsere pilótáknak.

Az ügy előzménye, hogy a tavalyi Szangapúri Nagydíjon Nelson Piquet jr. szándékosan okozott úgy balesetet a 13. körben, hogy a biztonsági autó a pályára jöjjön, így a gyanúsan korán tankoló Fernando Alonso előnyre tett szert a riválisokkal szemben, és végül a futamot is megnyerte.

A Renault csapat kétéves, felfüggesztett eltiltást kapott, a volt főmérnököt, Pat Symondsot öt évig kizárták a FIA-rendezvényekről, Alonsót felmentették, és az istállótól még augusztus elején menesztett Piquet jr.-t sem marasztalták el. Sajtóértesülések szerint a FIA az ifjabb Piquet háromszoros Forma-1-es világbajnok édesapjától értesült először a történtekről, majd a versenyző is megerősítette ugyanezt.