eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Ronaldinho megint hiányzik - de ez most újdonság

Két negyeddöntőt játszanak ma este a Bajnokok Ligájában: az AS Roma a Manchester Unitedet, a Schalke a Barcelonát fogadja. Az olasz és a spanyol gárda közül egyik sem tud a legerősebb összeállításában játszani, előbbiek közül Francesco Totti, a katalánok soraiból Deco, Messi és Ronaldinho is hiányzik majd.

Hihetetlennek mondhatnánk, ha nem tartaná mindenki számon: az AS Roma és a Manchester United egy éven belül ötödször találkozik egymással. Õsszel, a csoportmérkőzéses szakaszban két felejthető, s ami a másodikat illeti, valójában tét nélküli meccset vívtak egymással.

Annál nagyobb visszhangot kapott a 2007-es tavaszi párharc: az első mérkőzést a mostanihoz hasonlóan Rómában rendezték, a hazaiak 2-1-re nyertek. Ám a visszavágón hamar elfogyott az előny, s a MU 7-1-re kiütötte Luciano Spalletti csapatát. Az volt a BL-sorozat leghihetetlenebb mérkőzése!

Az olaszok természetesen biztosak abban, hogy most nem ismétlődhet meg a tavaly tavaszi történet. Nem mellesleg ez tényleg szinte borítékolható: nem fog még egyszer olyan bután nekirontani ellenfelének a "Farkasok" hada.

Ám kérdéses még az is, tudja-e egyáltalán előnnyel kezdeni a visszavágót. A helyzet ugyanis nem könnyű: az első számú csillag, Francesco Totti megsérült a szombati, Cagliariban játszott bajnokin, s biztosan nem lép pályára. Azt ígéri, a jövő heti visszavágón már ott lesz.

Vucsinics helyettesíti Tottit

Mirko Vucsinics, a montenegrói válogatott csatára igyekszik majd helyettesíteni. Vucsinics a szezon egyik nagy felfedezettje, tavaly április 4-én ő lőtte a győztes gólt a Manchester United ellen. Elsősorban rá és Juanra gondolva mondta Sir Alex Ferguson, a Manchester United edzője, hogy a Roma erősödött egy évvel ezelőtti önmagához képest.

A szombati bajnokihoz képest visszatér a csapatba egy kulcsember, egy világbajnok: Daniele De Rossi. (A másik nagy hiányzó, Simone Perrotta eltiltott a BL-meccsen.). Spalletti óvatos, de bizakodó. Azt mondja, bár a világ legjobb csapata az ellenfél, nem tartja esélytelennek az övéit.

A rómaiak számára alighanem a Real Madrid elleni játék a minta, mind hazai pályán, mind a Bernabéuban nagyon okosan futballozott a csapat. Spalletti meglepő kijelentéssel rukkolt elő a hétfői edzést követő sajtótájékoztatón. Azt állította, a kontratámadásokban is nagyon erős Manchester United idegenben még veszélyesebb, mint hazai pályán. Tegyük hozzá: ezt az utóbbi két esztendő BL-mérlege egyáltalán nem támasztja alá.

Ferguson minden kulcsembere hadra fogható

Ettől még természetesen igaz: a MU hihetetlenül erős csapat, s a világon bárhol, bármilyen ellenféllel szemben képes helytállni. Sir Alex Fergusonnak ráadásul nincsen olyan gondja, mint Spallettinek, minden kulcsembere hadra fogható.

A csapat nagy formában van, a legutóbbi nyolc mérkőzéséből hetet megnyert. Az utóbbi tíz napban a február közepe óta minden más találkozóját megnyert Liverpoolt 3-0-ra, az Aston Villát 4-0-ra verte meg. A statisztikákat illető egyetlen negatívum, hogy a Vörös Ördögök 14 olaszországi mérkőzésükből csak kettőt tudtak megnyerni.

A rendőrség is készül a meccsre

Cristiano Ronaldo már a 35. góljánál tart az idényben, ő egyébként, Messivel holtversenyben, a Bajnokok Ligája góllövőlistájának is a vezetője. Érdekes, hogy ő tavaly egyet sem szerzett viszont a rómaiaknak lőtt nyolcból.

Nem csak a játékosok, hanem a rendőrség is készül a mérkőzésre, tavaly 11 angol szurkoló a kórházban kötött ki az olasz ultrákkal való találkozás után. Az UEFA is kiemelt figyelmet szentel a találkozónak. Az európai szövetség világossá tette: amennyiben újra rendzavarás lesz, elveszi Rómától a 2009-es BL-döntő rendezésének jogát.

Válságban a Barcelona

A másik találkozón a Barcelona a német Schalke 04 együttesénél vizitál. Aligha csodálni való: nem a legjobb hangulatban. A Betis elleni, a lelkeket nagyon megviselő vereség után még a sportigazgató, Txiki Beguiristaín is elismerte: válságban van a csapat.

Ráadásul Messi még csak hétfőn kezdte el a labdás edzéseket (nem is Barcelonában, hanem Argentínában), s Ronaldinho és Deco is sérült. Amióta Ronaldinho a Barcelonához szerződött, most mulaszt majd előszört BL-mérkőzést. Frank Rijkaard helyzete egyelőre biztos(nak mondott), bár a sportigazgató szerint változások várhatóak a nyáron, most nincs edzőkérdés.

A Schalke részéről a Porto elleni továbbjutás hőse, Neuer kapus nyilatkozott, aki nehezményezte, hogy Samuel Eto'o nagyon örült a sorsolásnak, lebecsülve a Schalkét. A kapus még jobb teljesítményt ígért, mint amit csapata a Porto ellen nyújtott, azt is számolva, hogy a Barcelona kevésbé fog majd a védekezésre koncentrálni, mint a portugál csapat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×