eur:
395.66
usd:
371.89
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Cseh László: "Jó lett volna kemény csatát vívni"

Két aranyéremmel tért haza az olimpiai bronzérmes Cseh László az eindhoveni úszó Európa-bajnokságról. A Kőbánya SC versenyzője az InfoRádiónak adott interjúban hangsúlyozta, hogy a pekingi olimpián a mostaninál sokkal jobb időeredményekre lesz szükség a sikerhez.

Magabiztosan védte meg a címét. Számított arra, hogy ennyire könnyű dolga lesz?

Nem gondoltam volna, hogy ennyire jó formában leszek, mert edzésből érkeztünk az eindhoveni Eb-re. Szerencsére 400 méter vegyesen kijött az edzettségi állapotom, és a többiek nem voltak a topon most, amit kicsit sajnálok is, hiszen jó lett volna kemény csatát vívni. Mindenesetre örülök, hogy megjavítottam a legjobb időmet.

Elégedett volt, hogy Luca Marint hét másodperccel előzte meg?

Jobban örültem volna, ha egy kőkemény, erős Luca Marint sikerül legyőzni. Meglátjuk, hogy a pekingi olimpiára milyen formában lesz, de ennél szerintem biztos jobb állapotban.

Az edzőtáborok sikerültek ennyire jól?


Minden ideális volt. Az edzőtáborozás jól sikerült, sokat voltunk távol, és nem is csodálkozom annyira, hogy ez lett az eredménye. Még egy-két apróságon kell változtatni, amit a verseny során észrevettünk. Rengeteget tréningezünk, és az olimpián jó formában leszünk.

A 400 vegyes döntőjében Európa-csúcsot úszott. Utána azt mondta, hogy az első 200 méterrel elégedett volt, a második felén még lehet javítani. Mennyit?

Remélem, hogy másodperceket, mert úgy érzem, ez a mostani idő az olimpián kevés lesz.

Hogyan folytatódik a felkészülés?

Ezen a héten még pihenhetünk, utána pedig folytatódnak az edzések.

Szerda este fél kilenc után az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában interjút hallhatnak az eindhoveni Európa-bajnokságon szintén aranyérmes Kis Gergővel, az ezüstérmes Kovács Emesével és a dobogós helyezésekről ezúttal lemaradó Gyurta Dániellel is.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×