eur:
392.24
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A labda a vébén is gömbölyű lesz

Több mint három év alatt fejlesztették ki a jövő pénteken kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokság hivatalos labdáját, amely a Teamgeist (Csapatszellem) nevet kapta.

A Teamgeist különlegessége, hogy a korábbi technológiától eltérően ezúttal nem összevarrták a részeit, hanem belülről ragasztották egymáshoz az alkotóelemeket. Felmérések szerint ennek köszönhetően még pontosabbak lesznek a kapuralövések.

"A számítógépes mérések mellett nem mondtunk le a gyakorlati vizsgálatokról sem. Ennek legegyszerűbb módja az volt, hogy az új labdával elmentünk focizni, majd összeírtuk a tapasztalatainkat. Ezek alapján végrehajtottuk a szükséges módosításokat. Az alapos megismeréshez sokat kellett futballoznunk, de ezt senki sem bánta" - idézte a tesztelési fázist az adidas speciális labdafejlesztő részlegének vezetője.

Hans-Peter Nürnberg hozzátette: "a Teamgeist a kezdetektől nagyon jól működött, mindannyian elégedettek voltunk vele. Remélem, a csapatok is jó véleménnyel lesznek róla. Persze, a veszteseknek biztosan nem tetszik majd".

A labdát, melynek fehér felületét elliptikus alakú fekete alakzatok díszítik, tavaly decemberben a csoportsorsolás előtt mutatták be a nagyközönségnek.

Aranyozott csapatszellem

A július 9-i döntőben ugyanakkor a Teamgeist Berlin elnevezésű labdával játszanak majd. Ez csak színvilágában különbözik a másik 63 mérkőzésen használt labdától, ugyanis arannyal futtatott lesz.

A világbajnok ráadásul megtarthatja a különleges labdát, és a 2010-es dél-afrikai vb-ig minden hivatalos találkozóján használhatja.

A német adidas cég által készített játékszerekből a 32 válogatott csapatonként negyven darabot kap, az aranyozott változatból pedig húszat biztosítanak az együtteseknek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×