eur:
393.31
usd:
367.84
bux:
67167.93
2024. április 26. péntek Ervin

Mától játsszák a mozikban a Driftert

Csütörtöktől látható a magyar moziban Hörcher Gábor Drifter című többszörösen díjnyertes alkotása, amelyet az Európai Filmdíjakért folyó versengésbe is beválogattak a dokumentumfilm kategóriában.

Emellett a nagyjátékfilmek elé csatolva, meglepetésfilmként fogják vetíteni a budapesti mozik a Drifter ihletéséből készült Ricsi című rövidfilmet. Az alkotás májusban elnyerte a legjobb magyar rövidfilm díját a Mediawave fesztiválon, valamint szeptemberben két díjat is kapott a Budapest Short (BuSho) Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválon.

A 72 perces Drifter főszereplője egy szegénységben élő Bakony-vidéki 17 éves srác, akinek az a nagy álma, hogy raliversenyző lesz és autót épít magának.

A más elismerések mellett a rangos amszterdami dokumentumfilm fesztivál (IDFA) legjobb elsőfilm díjával jutalmazott alkotás aktuális kérdéseket vet fel a periférián élő vidéki fiatal generáció társadalmi beilleszkedésének lehetőségeiről.

A Driftert szeptemberben az Európai Filmakadémia (EFA) beválogatta azon 15 alkotás közé, amelyek közül a 3 ezer szakmabelit tömörítő szervezet tagjai szavazzák meg a legjobb dokumentumfilmért járó Európai Filmdíj jelöltjeit, később pedig a nyertest is.

A fővárosi Toldi és Művész moziban, valamint több vidéki moziban október 29-től látható film rendhagyó módszerrel, öt éven keresztül készült amatőr szereplőkkel, mindössze kétfős stábbal és 200 órányi nyersanyagból összevágva német-magyar koprodukcióban. A végleges változat gyártását a Magyar Nemzeti Filmalap 10 millió forinttal támogatta.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×