Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lady Gaga triplázott

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Triplázott Lady Gaga: a Brit Awards mindhárom olyan kategóriában nyert, amelyben jelölték.

A legrangosabb brit könnyűzenei elismerés idei, 30. díjkiosztó gáláján, a londoni Earl's Court rendezvénycsarnokban ő vehette át kedd este az év legjobb külföldi énekesnője, az év külföldi felfedezettje, valamint - a The Fame című lemeze után - az év legjobb külföldi albuma díját.

A hazaiak közül Dizzee Rascal és Lilly Allen kapta az év legjobb férfi és női előadójának járó elismeréseket. Előbbi az e kategóriában szintén jelölt Robbie Williamst is megelőzte, utóbbi pedig karrierje első Brit Awards-díjával távozhatott a fényes londoni gáláról.

Mindazonáltal Robbie Williams sem maradt elismerés nélkül: ő különdíjban részesült a brit zenei élethez adott kiemelkedő hozzájárulásáért.

A régi nagy nevek közül az Oasis is külön elismerést kapott: a (What's the Story) Morning Glory című albumuk a Brit Awards történetének legjobb lemeze lett.

A szobrocskát a banda nevében Liam Gallagher vette át - és ugyanazzal a mozdulattal a közönség közé hajította. Öccsének, Noelnek nem volt nyoma a rendezvényen; igaz, ő már tavaly, egy európai turné kellős közepén otthagyta a manchesteri bandát, mondván: elege van és távozik, mivel képtelen Liammel a továbbiakban együtt dolgozni.

Az év külföldi férfi énekese Jay-Z - ő olyan neveket előzött meg, mint például Bruce Springsteen és Eminem -, az év brit felfedezettje a JLS, a legjobb brit együttes a Kasabian lett.

A londoni gálát Robbie Williams egyvelege zárta; ebben olyan slágerei is felhangzottak, mint a Let Me Entertain You.