eur:
389.11
usd:
361.96
bux:
68500.95
2024. május 8. szerda Mihály

Lady Gaga triplázott

Triplázott Lady Gaga: a Brit Awards mindhárom olyan kategóriában nyert, amelyben jelölték.

A legrangosabb brit könnyűzenei elismerés idei, 30. díjkiosztó gáláján, a londoni Earl's Court rendezvénycsarnokban ő vehette át kedd este az év legjobb külföldi énekesnője, az év külföldi felfedezettje, valamint - a The Fame című lemeze után - az év legjobb külföldi albuma díját.

A hazaiak közül Dizzee Rascal és Lilly Allen kapta az év legjobb férfi és női előadójának járó elismeréseket. Előbbi az e kategóriában szintén jelölt Robbie Williamst is megelőzte, utóbbi pedig karrierje első Brit Awards-díjával távozhatott a fényes londoni gáláról.

Mindazonáltal Robbie Williams sem maradt elismerés nélkül: ő különdíjban részesült a brit zenei élethez adott kiemelkedő hozzájárulásáért.

A régi nagy nevek közül az Oasis is külön elismerést kapott: a (What's the Story) Morning Glory című albumuk a Brit Awards történetének legjobb lemeze lett.

A szobrocskát a banda nevében Liam Gallagher vette át - és ugyanazzal a mozdulattal a közönség közé hajította. Öccsének, Noelnek nem volt nyoma a rendezvényen; igaz, ő már tavaly, egy európai turné kellős közepén otthagyta a manchesteri bandát, mondván: elege van és távozik, mivel képtelen Liammel a továbbiakban együtt dolgozni.

Az év külföldi férfi énekese Jay-Z - ő olyan neveket előzött meg, mint például Bruce Springsteen és Eminem -, az év brit felfedezettje a JLS, a legjobb brit együttes a Kasabian lett.

A londoni gálát Robbie Williams egyvelege zárta; ebben olyan slágerei is felhangzottak, mint a Let Me Entertain You.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×