Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egy órán át próbálták újraéleszteni Bujtor Istvánt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy órán át próbálták újraéleszteni az orvosok Bujtor Istvánt a fővárosi Állami Egészségügyi Központban (ÁEK); a pénteken elhunyt színész-rendezőt a Somogyi Hírlap szerint Balatonszemesen helyezik örök nyugalomra testvére, Latinovits Zoltán mellé.

Az ÁEK főigazgatója kedden azt közölte az MTI-vel, hogy Bujtor István halálának közvetlen oka a tüdőembólia klinikai tünetei mellett fellépő heveny keringési és légzési elégtelenség volt. Az orvosok egy órán át próbálták újraéleszteni a színész-rendezőt - olvasható Szilvásy István főigazgatónak a családdal egyeztetett közleményében.

Bujtor István halálával, sőt korábban már a betegségével kapcsolatban is számos találgatás látott napvilágot a sajtóban.

A veszprémi Petőfi Színház igazgatója július végén lett rosszul, a család felhatalmazása alapján annyit közöltek, hogy szervezetében súlyos fertőzés lépett fel, és életveszélyes állapotban került a veszprémi megyei kórházba, ahol egészen szeptember 24-ig az intenzív osztályon kezelték.

Augusztus végén, a Petőfi Színház évadnyitóján az hangzott el, hogy a család bizakodó Bujtor István állapotával kapcsolatban. Az MTI-nek testvére, Frenreisz Károly is úgy nyilatkozott akkor, hogy a színész-rendező egészségi állapotában lassú javulás tapasztalható.

A család szeptember 24-én közleményben tudatta, hogy Bujtor István elhagyhatta a veszprémi kórházat, rehabilitációját Budapesten folytatják. A színművész másnap a fővárosban hunyt el.

A Somogyi Hírlap keddi számában azt írta, hogy Bujtor István Balatonszemesen nyugodhat. A megyei napilap információi szerint már az is biztos, hogy a múlt pénteken elhunyt színművészt testvére, Latinovits Zoltán mellé helyezik örök nyugalomra.

A lap értesüléséről részletesebben beszámoló sonline.hu szerint köztudott, hogy Bujtor István a Balaton szerelmese volt és édesanyja, a jövőre 100. életévébe lépő Tinka néni Szemesen él.

A színészóriás, Latinovits Zoltán síremléke miatt a szemesi temető az elmúlt 33 évben zarándokhellyé vált, ezt a státuszt pedig minden bizonnyal tovább erősíti, ha a neves testvérpár egymás mellett nyugszik majd - olvasható a megyei napilap hírportálján.