eur:
386.87
usd:
355.63
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Nyitókép: Pixabay

Újfajta autós csalás terjed

A módszer lényege, hogy nem létező töréskárokra próbálják felvenni a biztosítást, általuk készített bizonyíték segítségével.

Az Allianz biztosító brit részlege szerint 300 százalékkal nőtt három év alatt azon esetek száma, amikor valamilyen képszerkesztővel hamisítanak meg fotókat és nyújtanak be kártérítési igényt a képeken szereplő járműre - írja a HVG a The Guardian híradása nyomán. A biztosítók úgy vélik, ez a módszer lesz a következő nagy dobás, amivel a csalók próbálkoznak.

A biztosító egy példát is hozott, amelyen egy ezüstszínű Ford képét manipulálták és nyújtották be rá a kárigényt. A hamisított képeken egy törött lökhárítós autó látható, amihez csatoltak egy szintén hamis javítási számlát is, közel ezer font, nagyjából 450 ezer forintos értékben:

Azonban a biztosító csalások felderítésére szakosodott csapata észrevette, hogy a fotó a törést leszámítva teljesen megegyezik egy közösségi oldalra feltöltöttel.

Egy másik elterjedt módszer a lap szerint, amikor roncstelepen lévő autóra szerkesztenek rá hamis rendszámot, majd benyújtják a kárigényt, mintha a saját autójuk tört volna össze és került volna hulladéktelepre. Ha a biztosító nem végez helyszíni szemlét, és az ügyintéző elfogadja a kárigényt, akkor jelentős összeget csalhatnak ki így.

A jogosulatlan kárfizetések megelőzése jelentős többletmunkát igényel a biztosítók részéről, így akár további bizonyítékokat is kérhetnek a sérült autókról.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×