eur:
385.36
usd:
355.12
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
A Kazányban működő Gorbunov repülőgpépgyár. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Támadás érte Oroszország egyik fontos fegyvergyárát

Ukrán drónok csaptak le a kazanyi repülőgépgyárra, ahol az orosz stratégiai légierő bombázógépei is készülnek.

A Kazányban működő, Gorbunov repülőgépgyár által épített és javított Tu-22M és Tu-160-as bombázógépek rendszeresen indítanak cirkáló rakétákat ukrajnai célpontok ellen - jelentette a kijevi RBC hírügynökség. A netes hírportál emlékeztetett rá, hogy a határtól mintegy 1000 km-re lévő Tartársztán egy másik hadiüzemét, a Jelabugában működő dróngyárat pár napja ugyancsak megtámadták az ukránok.

A mostani dróncsapás nyomán robbanásokat lehetett hallani a gyár területéről. A helyi sajtó beszámolója szerint megszólaltak a légoltalmi szirénák és a hatóságok megkezdték a gyár alkalmazottainak kimenekítését. Ezzel egyidőben a Roszaviacija, az orosz Közlekedési Minisztérium Szövetségi Légügyi Hivatala pedig azt jelentette, hogy a környező repülőtereket ideiglenes lezárták. Így, átmenetileg nem indított és nem fogadott gépeket a kazányi, a nyizsnyekamszki és a Nyizsnij Novgorod-i légikikötő.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a támadás milyen károkat okozott, illetve vannak-e áldozatai.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×