eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 2. szombat Lujza
Izraeli katonák vizet szivattyúznak a Földközi-tengerből a Hamász gázai alagútjaiba. Indepe&Marica
Nyitókép: Indepe&Marica

Gázában megkezdődött a Hamász kiöntése az alagutakból

Az izraeli hadsereg óriási teljesítményű szivattyúkkal nyomja a Földközi-tenger vizét a terrorszervezet földalatti járataiba.

Az gázai "ürgeöntés" első képei az X-en jelentek meg. Mint arról korábban az Infostart is beszámolt az alagutak elárasztása kétségtelenül hatékony lehet a terrorhálózat felszámolása érdekében, de súlyosan veszélyeztetheti Gáza édesvízellátását is.

Az izraeliek által használt szivattyúk óránként több ezer köbméter vizet képesek a Földközi-tengerből az alagutakba juttatni. A várakozások szerint az elárasztással néhány héten belül az alagutak teljesen megtelnek vízzel.

Az alagutak elárasztása azonban rendkívül pontos felderítést igényel, mivel a járatokban rejtegetik a terroristák az Izraelből elhurcolt túszokat is.

Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×