eur:
384.35
usd:
353.55
bux:
69192.54
2024. május 28. kedd Csanád, Emil
Personnel at Barragem do Arade reservoir, in the Algave, Portugal, as searches continue as part of the investigation into the disappearance of Madeleine McCann. The area is around 50km from Praia da Luz where Madeleine went missing in 2007. Picture date: Thursday May 25, 2023. (Photo by Yui Mok/PA Images via Getty Images)
Nyitókép: Yui Mok - PA Images/Getty Images

Befejezték a kutatást a portugál víztározónál, ahol Madeleine McCann ügyében nyomoznak

A portugál rendőrök kutyákkal, valamint ásóval és csákányokkal felszerelkezve keresték a bűntény nyomait.

Három napon át dolgoztak a tározóban és környékén, ahol a felásott területekről fotókat is készítettek a rendőrök - írja a Sky News. A víztározó 50 kilométerre található attól a nyaralótelepüléstől, ahonnan 16 éve eltűnt az akkor hároméves kislány. Madeleine még nem töltötte be negyedik életévét, amikor Praia da Luzból eltűnt két testvére mellől a családi nyaralásról.

Helyszíni tudósítások szerint fákat is kivágtak a Barragem do Arade félszigeten található erdős területen, ahol nemcsak nehézgépekkel vágták át az aljnövényzetet, de nyomkereső kutyákat is bevetettek. Egyenruhások és civil ruhás rendőrök egyaránt dolgoztak a kutatásban.

A területet még kedd reggel kordonozták el: egyesek ástak, míg mások az aljnövényzetben kutattak. A német rendőrség kérésére indított keresést eredetileg kétnaposra tervezték.

A német ügyészség tájékoztatása szerint egy bejelentés miatt kezdtek a víztározó körüli kutatásba - a rendőröknek állítólag ruhadarabokat vagy rongyokat kell felkutatniuk egy forrástól származó információk alapján.

Hans Christian Wolters ügyész ezt cáfolta, annyit mondott csak, hogy nem a lány elrablásával gyanúsított Christian B.-től származnak információik, melyek alapján a keresést kezdeményezték. A német férfi jelenleg nemi erőszak miatt ül börtönben és tagadja, hogy köze lett volna a kislány eltűnéséhez. A most 45 éves férfi állítólag rendszeresen járt a víztározóhoz.

Wolters a Sky News-nak arról is beszélt, hogy a tározó környékének egy területét teljes mértékben át akarja kutattatni: a munkák addig folynak majd, míg ez meg nem történik, az mindegy, hogy mennyi időt vesz igénybe a folyamat.

Címlapról ajánljuk

Milliárdos károkat okozott az ítéletidő tavaly Németországban

Minden bizonnyal bekerül a német biztosítók negatív krónikájába a tavalyi esztendő. A Német Biztosítási Társaságok Szövetsége (GDV) szerint ugyanis a jégeső, a rendkívüli esőzések és a viharok a múlt évben 5,7 milliárd eurós biztosítói kár okoztak, jelentősen többet, mint a megelőző esztendőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
Mesterséges intelligencia megoldások a bankszektorban - Jön a Financial IT 2024!

Mesterséges intelligencia megoldások a bankszektorban - Jön a Financial IT 2024!

A bankszektor digitális transzformációjával kiemelten foglalkozó Financial IT konferenciánkat már 12. alkalommal rendezzük meg 2024-ben, ahol a banki felsővezetők, IT-döntéshozók, a top tanácsadók, fintech guruk és startupperek, illetve a legfontosabb banki IT-beszállítók vitatják meg a legforróbb banki IT-trendeket. A nagy múltú konferencián nem csupán a technológiai újdonságokkal, hanem a banki digitalizáció üzleti aspektusaival is részletesen foglalkozunk, azaz a banki IT-költésektől kezdve a hatékonyságnövelésen keresztül a mesterséges intelligenciáig minden forró témáról szó lesz a rendezvényen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×