INFORÁDIÓ
2023. május 28. vasárnap
Csanád, Emil

madeleine mccann

christian b

portugália

víztározó

eltűnés

kutatás

Personnel at Barragem do Arade reservoir, in the Algave, Portugal, as searches continue as part of the investigation into the disappearance of Madeleine McCann. The area is around 50km from Praia da Luz where Madeleine went missing in 2007. Picture date: Thursday May 25, 2023. (Photo by Yui Mok/PA Images via Getty Images)

Befejezték a kutatást a portugál víztározónál, ahol Madeleine McCann ügyében nyomoznak

Infostart

A portugál rendőrök kutyákkal, valamint ásóval és csákányokkal felszerelkezve keresték a bűntény nyomait.

Három napon át dolgoztak a tározóban és környékén, ahol a felásott területekről fotókat is készítettek a rendőrök - írja a Sky News. A víztározó 50 kilométerre található attól a nyaralótelepüléstől, ahonnan 16 éve eltűnt az akkor hároméves kislány. Madeleine még nem töltötte be negyedik életévét, amikor Praia da Luzból eltűnt két testvére mellől a családi nyaralásról.

Helyszíni tudósítások szerint fákat is kivágtak a Barragem do Arade félszigeten található erdős területen, ahol nemcsak nehézgépekkel vágták át az aljnövényzetet, de nyomkereső kutyákat is bevetettek. Egyenruhások és civil ruhás rendőrök egyaránt dolgoztak a kutatásban.

A területet még kedd reggel kordonozták el: egyesek ástak, míg mások az aljnövényzetben kutattak. A német rendőrség kérésére indított keresést eredetileg kétnaposra tervezték.

A német ügyészség tájékoztatása szerint egy bejelentés miatt kezdtek a víztározó körüli kutatásba - a rendőröknek állítólag ruhadarabokat vagy rongyokat kell felkutatniuk egy forrástól származó információk alapján.

Hans Christian Wolters ügyész ezt cáfolta, annyit mondott csak, hogy nem a lány elrablásával gyanúsított Christian B.-től származnak információik, melyek alapján a keresést kezdeményezték. A német férfi jelenleg nemi erőszak miatt ül börtönben és tagadja, hogy köze lett volna a kislány eltűnéséhez. A most 45 éves férfi állítólag rendszeresen járt a víztározóhoz.

Wolters a Sky News-nak arról is beszélt, hogy a tározó környékének egy területét teljes mértékben át akarja kutattatni: a munkák addig folynak majd, míg ez meg nem történik, az mindegy, hogy mennyi időt vesz igénybe a folyamat.

Nyitókép: Yui Mok - PA Images/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018