eur:
393.98
usd:
364.87
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
BERLIN - JUNE 06:  Kate and Gerry McCann, the parents of the missing 4-year-old British girl Madeleine McCann, display a poster of their missing daughter during a press conference on June 6, 2007 in Berlin, Germany. Kate and her husband Gerry are in Berlin to spread the word in the search for their missing duaghter Madeleine who disappeared from their holiday apartment in Praia da Luz, Portugal on May 3, 2007.  (Photo by Miguel Villagran/Getty Images)
Nyitókép: Miguel Villagran/Getty Images

A német rendőrök tárgyakat vizsgálnak Madeleine McCann eltűnése kapcsán

A portugál víztározó melletti keresés eredményeként előkerült tárgyakról azt még nem lehet tudni, hogy az eltűnt kislányéi voltak-e.

Christian Wolters német ügyész szerint a megtalált tárgyakat a következő hetekben fogják megvizsgálni.

"Köszönetet mondunk minden rendőrnek, aki részt vett a keresésben. A portugál rendőrség, a brit rendőrök és a német szövetségi rendőrség közötti együttműködés kiváló és nagyon konstruktív volt" - tette hozzá a BBC cikke szerint.

A háromnapos keresés során gépeket, nyomkereső kutyákat és ásót is használtak.

A kutatásra a német nyomozók kérésére került sor, akik az elítélt szexuális bűnözőt, Christian B.-t gyanúsítják az ügyben.

A férfi jelenleg börtönbüntetését tölti Németországban egy nő 2005-ös algarvei megerőszakolása miatt, a rendőrség szerint 1995 és 2007 között élt a régióban.

Madeleine McCann 2007-ben tűnt el egy portugál nyaralóvárosból, az Arade tó, mely mellett a víztározó fekszik, mintegy 50 kilométerre fekszik innen. A gyanúsított férfi gyakran járt itt Volkswagen Transporterével, azonban azt állítja, hogy semmi köze Madeleine eltűnéséhez, annak idején kilométerekre volt innen.

Madeleine három éves volt, amikor szülei egy nyaralókomplexumban egyedül hagyták az alvó lányt kisebb ikertestvéreivel, míg ők barátaikkal vacsoráztak. Május harmadikán volt eltűnésének tizenhatodik évfordulója: szülei ekkor arról beszéltek, hogy még mindig hiányzik nekünk és továbbra is áttörésre várnak a nyomozásban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×