eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
BERLIN - JUNE 06:  Kate and Gerry McCann, the parents of the missing 4-year-old British girl Madeleine McCann, display a poster of their missing daughter during a press conference on June 6, 2007 in Berlin, Germany. Kate and her husband Gerry are in Berlin to spread the word in the search for their missing duaghter Madeleine who disappeared from their holiday apartment in Praia da Luz, Portugal on May 3, 2007.  (Photo by Miguel Villagran/Getty Images)
Nyitókép: Miguel Villagran/Getty Images

A német rendőrök tárgyakat vizsgálnak Madeleine McCann eltűnése kapcsán

A portugál víztározó melletti keresés eredményeként előkerült tárgyakról azt még nem lehet tudni, hogy az eltűnt kislányéi voltak-e.

Christian Wolters német ügyész szerint a megtalált tárgyakat a következő hetekben fogják megvizsgálni.

"Köszönetet mondunk minden rendőrnek, aki részt vett a keresésben. A portugál rendőrség, a brit rendőrök és a német szövetségi rendőrség közötti együttműködés kiváló és nagyon konstruktív volt" - tette hozzá a BBC cikke szerint.

A háromnapos keresés során gépeket, nyomkereső kutyákat és ásót is használtak.

A kutatásra a német nyomozók kérésére került sor, akik az elítélt szexuális bűnözőt, Christian B.-t gyanúsítják az ügyben.

A férfi jelenleg börtönbüntetését tölti Németországban egy nő 2005-ös algarvei megerőszakolása miatt, a rendőrség szerint 1995 és 2007 között élt a régióban.

Madeleine McCann 2007-ben tűnt el egy portugál nyaralóvárosból, az Arade tó, mely mellett a víztározó fekszik, mintegy 50 kilométerre fekszik innen. A gyanúsított férfi gyakran járt itt Volkswagen Transporterével, azonban azt állítja, hogy semmi köze Madeleine eltűnéséhez, annak idején kilométerekre volt innen.

Madeleine három éves volt, amikor szülei egy nyaralókomplexumban egyedül hagyták az alvó lányt kisebb ikertestvéreivel, míg ők barátaikkal vacsoráztak. Május harmadikán volt eltűnésének tizenhatodik évfordulója: szülei ekkor arról beszéltek, hogy még mindig hiányzik nekünk és továbbra is áttörésre várnak a nyomozásban.

Címlapról ajánljuk
Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Történelmi triplázás: a Valter Attilát a soraiban tudó Jumbo-Visma a Giro és a Tour után a Vueltát is behúzta idén, ráadásul egyéniben a dobogó mindhárom fokára a holland csapat kerekesei állhattak fel. Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük arról, hogy a magyarnak milyen kilátásai vannak így.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Három aggasztó esemény mutatja: újra lángra kaphat az elmúlt évek legpusztítóbb háborúja

Három aggasztó esemény mutatja: újra lángra kaphat az elmúlt évek legpusztítóbb háborúja

A szíriai polgárháború kisebb-nagyobb megszakításokkal, de több mint 12 éve tart. A törésvonalak számtalanszor változtak, feltűntek és eltűntek csoportok, átalakultak koalíciók, jöttek és mentek frakciók, az ország egyes részei pedig rengetegszer cseréltek gazdát. Az elmúlt néhány évben viszonylagos nyugalom honol az országban. Ez persze nem jelenti azt, hogy teljesen megszűntek volna az összecsapások, de a harcok intenzitása már inkább csak szórványos és kisebb területekre korlátozódik. Basszár el-Asszad látszólag megnyerte a polgárháborút, hiszen újra növekszik a nemzetközi elismertsége, pedig az ország jelentős része felett továbbra sem gyakorol fennhatóságot. Az utóbbi időben három súlyosabb eset is borzolja a kedélyeket, amely jelzi, hogy a helyzet továbbra is nagyon feszült, a polgárháborúnak még egyáltalán nincs vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×