eur:
391.93
usd:
372.65
bux:
55815.16
2023. szeptember 27. szerda Adalbert
BERLIN - JUNE 06:  Kate and Gerry McCann, the parents of the missing 4-year-old British girl Madeleine McCann, display a poster of their missing daughter during a press conference on June 6, 2007 in Berlin, Germany. Kate and her husband Gerry are in Berlin to spread the word in the search for their missing duaghter Madeleine who disappeared from their holiday apartment in Praia da Luz, Portugal on May 3, 2007.  (Photo by Miguel Villagran/Getty Images)
Nyitókép: Miguel Villagran/Getty Images

Valamit találhattak a Madeleine McCann miatt kutató rendőrök

Az Arade víztározónál tartó kutatás helyszínéről vittek el zsákokat.

A tározót és környékét azért nézték át a portugál rendőrség, mert tippet kaptak: kedden kezdődött a kutatás, melynek keretében búvárok is keresik a gyanús nyomokat - írja a Sky News. A helyszínen jelen van a brit rendőrség is. Egyelőre nem hozták nyilvánosságra, mi van a zsákokban.

A tározó mintegy ötven kilométerre található attól az üdülőtől, ahonnan 16 éve nyomtalanul eltűnt Madeleine McCann. A kislány ekkor mindössze hároméves volt.

Christian Wolter német ügyész úgy fogalmazott, nem árulhatja el, pontosan mit keresnek a tározóban, ez egyelőre a titkuk marad, de

fülest kaptak valakitől, hogy érdemes errefelé szétnézniük.

Egy forrás szerint ugyanakkor fényképek vezették őket ide, melyek a tározót ábrázolják. A képeket Christian B. rejtekhelyén találták: a férfit a német ügyész tavaly nevezte meg az eltűnés ügyében folytatott nyomozás gyanúsítottjaként.

A víztározónál 20-30 rendőr, valamint kutyák is vannak, hajókkal s folytatják a keresését. A helyi rendőrség nyilatkozata szerint német kérésre és a brit rendőrség jelenlétében végzik a munkát.

A német rendőrség 2020-ban úgy fogalmazott: véleményük szerint Madeleine már nem él, gyilkosa Christian B. volt. A férfi, aki drogdíler volt és gyermekeket molesztált, a víztározóra személyes paradicsomaként tekintett. A férfi jelenleg azért ül börtönben, mert megerőszakolt egy 72 éves nőt azon a területen, ahol Madeleine és családja is nyaralt. A kislány ügyében egyelőre nem vádolták meg semmivel. Ő maga mindent tagad.

Jon Clarke, egy Madeleine eltűnéséről szóló könyv szerzője szerint megbízható forrásból származik a tározóra vonatkozó tipp és a rendőrség három további eltűnt gyermek ügyében is bízik abban, hogy válaszokat talál a helyszínen. 2008-ban már átfésülték a helyszínt, akkor nem találtak semmit, 2014-ben pedig annak környékén is hasonló eredménnyel folytattak keresést.

Címlapról ajánljuk
Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid
Aréna - nagyinterjú

Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid

Vírusok, baktériumok, paraziták: a Covid aktuális helyzetéről, az Erisről, az őszi kilátásokról beszélt a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az InfoRádióban. Azt is elmondta, kiknek javasolja újabb védőoltás felvételét, s hogy várhatók-e újabb járványok. Bónusz: miért ne fürödjünk trópusi folyókban?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.27. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×