eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
KYIV, UKRAINE - DECEMBER 31: Ukrainian security forces investigate at scene after rockets fired by Russian forces hit the centre of Ukrainian capital Kyiv on December 31, 2022. (Photo by Mustafa Ciftci/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Anadolu Agency

Ismét rakétatámadás érte Kijevet, halott is van

Közben Putyin újévi beszédében azzal vádolta a Nyugatot, hogy cinikusan Ukrajnát és népét használja Oroszország megtörésére.

Szilveszter napján újabb orosz rakétaámadások érték Kijevet, a városban több helyen is puzstítottak a lövedékek. Vitalij Klicsko polgármester azt közölte, hogy egy ember meghalt, nyolcan megsebesültek, egyikük egy japán újságíró. A Reuters tudósítója 10 robbanásról számolt be Kijevből. Egy szállodát és egy lakóházat is találat ért.

Ukrajna több városát is támadták az orosz erők, ukrán beszámolók szerint nem csak az úgynevezett kritikus infrastruktúrát, hanem lakóházakat is lőttek. A nyugat-ukrajnai Hmelnickijben drón sebesített meg két embert.

Közben az orosz elnök azzal vádolta a Nyugatot, hogy hazudott a békéről, és cinikusan Ukrajnát és népét használja Oroszország megtörésére. Vlagyimir Putyin újévi beszédében azt hangoztatta, hogy Oroszország ellenfelei 2022-ben igazi szankciós háborút hirdettek ellene az ország teljes összeomlását várva, ez azonban nem következett be

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő tájékoztatása szerint Putyin újévi köszöntőjét a déli katonai körzetben tett látogatása alkalmával tartotta, ahol kitüntette az ukrajnai orosz hadműveletben érdemeket szerzett katonákat és átadta az újonnan alakult katonai egységek zászlajait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×