INFORÁDIÓ
2022. szeptember 24. szombat
Gellért, Mercédesz

texas

lövöldözés

beszámoló

UVALDE, TX - MAY 24: Law enforcement work the scene after a mass shooting at Robb Elementary School where 19 people, including 18 children, were killed on May 24, 2022 in Uvalde, Texas. The suspected gunman, identified as 18-year-old Salvador Ramos, was reportedly killed by law enforcement. (Photo by Jordan Vonderhaar/Getty Images)

Texasi lövöldözés: beszámolt a horrorról a diákjait mentő meglőtt tanár

Infostart

Arnulfo Reyes osztálytermébe is bejutott a lövöldöző, a tanárt két találat is érte. A 21 ember életét követelő tragédiáról szemtanúként beszélt.

A 17 éve tanárként dolgozó férfi is szembesült Salvador Ramos-szal annak az egy órának során, amelyet a lövöldöző az iskolában töltött, így az ő az ABC News-nak adott interjúja az eddigi legéletszerűbb beszámoló arról, hogyan zajlottak az események az intézmény falai közt.

Reyes, aki az interjút is a kórházból adta, ahol sérülései miatt kezelik, azt mondta: a 111-es osztályteremben volt az események ideje alatt - ez a terem szomszédos azzal, amelyben az első lövéseket leadta az elkövető.

Amikor az első lövések eldördültek és a gyerekek elkezdték kérdezgetni, mi történt, elmondása szerint

igyekezett nyugodt maradni és olyan utasításokat adott a gyerekeknek, amelyek a lehető legnagyobb biztonságot nyújtották számukra.

"Nem tudom, mi történik, de mindenki bújjon az asztala alá. Bújjatok el és tegyetek úgy, mint aludnátok" - mondta a tanár diákjainak. Ezután megfordult és a lövöldözővel találta magát szemben, aki szinte azonnal tüzet nyitott a gyerekekre. Reyest két találat érte, az egyik a vállánál hatolt a testébe és a tüdejét lyukasztotta át, a másik a hátát érte.

Amikor a tanár már tehetetlenül feküdt, a 18 éves Ramos, aki előző nap vásárolta fegyverét, a harmadikos-negyedikes diákok felé fordult. Ekkor azonban kintről a rendőrök léptei hallatszottak, majd a szomszéd teremből egy gyerek segítséget kért tőlük - de Reyes szerint ezt már nem hallották a rendőrök, mert már elhaladtak a terem előtt, mire megszólalt.

A történtek hatására az addig a tanári asztalnál ülő elkövető felállt, és visszament a szomszédos 112-es terembe, ahonnan érkezett, újra ott kezdett lőni. Amikor Reyes újra a rendőröket hallotta, azok a fegyveresnek mondták, hogy

jöjjön ki, csak beszélni akarnak vele és nem fog bántódása esni.

Csendet követően aztán betörtek a terembe és végeztek vele.

Egy túlélő diák, a tízéves Samuel Salinas azt mondta, a lövöldöző bement a termükbe és azzal fordult hozzájuk, hogy meg fognak halni, majd elkezdett lőni. Először a tanárra célzott, majd a gyerekekre. Salinas halottnak tettette magát, hogy megússza.

Nyitókép: Jordan Vonderhaar/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018