eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Rendőrök beszélgetnek egy fiatal férfival a St. Francis Kórház egyik épületénél, ahol legkevesebb négy ember életét vesztette egy lövöldözésben az oklahomai Tulsa városában 2022. június 1-jén. A sebesültek pontos számát egyelőre nem közölték.
Nyitókép: MTI/AP/Tulsa World/Ian Maule

Betegség motiválta a tulsai kórházi lövöldözőt

Műtét utáni fájdalom motiválta azt a férfit, aki helyi idő szerint szerda délután nyitott tüzet az Oklahoma állambeli Tulsa egyik kórházának második emeletén, négy ember halálát okozta, majd magával is végezve - jelentette be a tulsai rendőrség.

A hatóságok beszámolói két orvos, egy recepciós munkatárs és egy beteg vesztette életét az Oklahoma állambeli kórház ortopéd-klinikáján szerda délután történt lövöldözésben.

A rendőrség arról számolt be, hogy a férfi annak az orvosnak az életére akart rontani, aki nemrégiben a férfi hátműtétjét végezte. A kórház páciense a fájdalom miatt a sebészét, Dr. Preston Phillipset okolta, a műtét óta pedig többször is telefonon panaszkodott a kórháznak a nem múló fájdalmai miatt.

A férfi egy AR-15 típusú puskával és egy kézifegyverrel rontott be a kórházba, előbbit csupán néhány órával a bűncselekmény elkövetése előtt vásárolta. A lövöldözés után, a kézifegyver segítségével, magával is végzett - mire a rendőrség a riasztást követő néhány percben kiért a helyszínre, a férfi már halott volt.

Wendell Franklin, tulsai rendőrkapitány közölte: az elkövetőnél levelet is találtak, amelyben a férfi egyértelműen leírta, hogy kifejezetten azért ment a kórházba, hogy megölje Phillips orvost "és mindenkit, aki az útjába áll".

Az elkövető nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A St. Francis Kórházat a történtek után lezárták, és péntekig minden időpontot eltöröltek. Richard Meulenberg, helyi rendőrszázados nyilatkozata szerint

többen is megsérültek, azt azonban még nem tudni, hogy pontosan hányan.

A szerdai tulsai lövöldözés az elmúlt pár hétben a negyedik fegyveres erőszakos bűncselekmény volt, az amerikai fegyveres erőszak archívuma (Gun Violence Archive) szerint pedig idén a 233. tömeglövöldözés az Egyesült Államokban.

  • A múlt heti texasi iskolai vérontásban 19 általános iskolás gyermek és két tanár vesztette életét.
  • Egy héttel azt megelőzően egy buffalói élelmiszerüzletben nyitott tüzet egy 18 éves fiú, aki szándékosan fekete emberekre lőtt, tíz halottat hagyva maga után.
  • Ezt csupán néhány nappal előzte meg egy Tajvan-gyűlölő férfi esete, aki ázsiaiak látogatta kaliforniai presbiteriánus templomban kezdett el lövöldözni.
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×