eur:
393.85
usd:
367.97
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Close up of an evidence marker and blood splatter at a crime scene, hand placing more markers in the background.
Nyitókép: Illusztráció (powerofforever/Getty Images)

Lövöldözés Philadelphia belvárosában, többen meghaltak

A rendőrök rálőttek az elkövetőre.

Lövöldözés tört ki helyi idő szerint szombat éjjel Philadelphia belvárosában, hárman meghaltak, legalább 11-en megsebesültek - közölték rendőrségi források.

A hatóság tájékoztatása szerint a lövöldözés egy zsúfolt környéken történt, ahol több száz ember volt. Az amerikai Fox News azt írta, hogy a lövöldözés a South Streeten történt - ez Philadelphia legjelentősebb, szórakozónegyede (utcája), tinédzserek és huszonévesek kedvelt helye bárokkal, éttermekkel és elviteles kifőzdékkel, szexboltokkal, ajándéküzletekkel, valamint számos divatirányzatot kiszolgáló boltokkal.

Az elkövetőre a rendőrök rálőttek, további részleteket nem közöltek. A The Philadelphia Inquirer riportere úgy értesült, hogy több támadó is volt, az egyikükre egy rendőr még a lövöldözés közben rálőtt, mintegy 10-15 méterről. A The Washington Post is több lövöldözőről számolt be, úgy tudják, egyikőjük férfi volt.

A hírtelevízió értesülései szerint két férfi és egy nő vesztette életét, közülük legalább ketten huszonévesek voltak.

A Fox azt írta, egyelőre nem tartóztattak le senkit, de van egy női gyanúsított. Úgy tudják, meglőtték a karján, de az sem világos még, hogy rendőr találta-e el.

Több sérült ember berohant egy közeli kórházba, mások kisebb horzsolásokkal, sebesülésekkel távolodtak el a helyszínről, ahol a lövöldözés kirobbanása után kitört a káosz.

Philadelphiában péntek éjjelről már kilenc lövöldözést jelentettek a város különböző részeiből, ekkor egy várandós nő is életét vesztette, és legalább nyolcan megsebesültek.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×