eur:
389.65
usd:
364.78
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Az olimpiai ötkarika a 2022-es pekingi téli olimpia fő sajtóközpontjának üvegfalán 2022. január 24-én. A kínai fővárosban február 4-20. között rendezik a 2022-es téli ötkarikás játékokat.
Nyitókép: MTI/AP/Jae C. Hong

Napokkal az olimpia kezdete előtt is víruskitörésre bukkantak Pekingben

Húsz esetet találtak, tesztelést és karantént rendeltek el az érintett környékeken.

Ha ez nem lenne elég baj, 34 eset előfordult az olimpiai buborékon belül is, az érintettek közt 13 sportoló és hivatalos személy is van. Az érintetteket azonnal karanténba zárják, és csak akkor szabadulhatnak onnan, ha 24 órán belül két negatív tesztet tudnak produkálni, írja a BBC.

Az olimpiára érkezőknek charterjáratokkal kell utazniuk és olimpiai buborékjukban kell maradniuk teljes pekingi tartózkodásuk ideje alatt. Már otthon tesztelniük kell magukat, de érkezéskor is kötelező ugyanezt megtenniük, illetve a buborékban tartózkodók tízezreit is napi tesztelésnek vetik alá a maszkviselés mellett.

A pekingi húsz eset 2020 júniusa óta a legmagasabb számot jelenti. A Fengtai kerületben fordult elő a legtöbb megbetegedés,

itt lezárásokat is életbe léptettek, illetve kétmillió ember tömeges tesztelése is megtörténik

annak következményeképp. Összesen 19 tesztelőpontot állítottak fel, melyeken péntekig zajlik le a hatalmas tömeg tesztelése. Vasárnap Kína teljes területén 54 új esetet fedeztek fel.

Az új koronavírus 2019 decemberében a kínai Vuhanban jelent meg, Kína az első kitörés óta a zéró Covid politikáját követi. A helyi kitöréseket szigorú intézkedésekkel és tömeges tesztelésekkel igyekeznek elfojtani. Az országban összesen 120 ezer eset és 4600 haláleset fordult elő, ami jóval alacsonyabb, mint a más nagy népességű országok által jelentett szám.

Az olimpiára érkező 80 ezer ember közül eddig

összesen 211-en adtak pozitív tesztet Kínában.

A sportolók a Euronews cikke szerint olyan hotelekben szállnak meg, melyek körül ideiglenesen falakat emeltek. Az olimpikonok csak az ő használatukra bocsátott járműveken közlekedhetnek a helyszínekre, és a szállodákba nem léphetnek be idegenek. Az egyes versenyszámokra is csak limitált számban engednek be nézőket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Úgy ajánlásokat fogalmazott meg az Európai Bizottság az adórendszerek teljes átalakítására. A javaslatok többek között magukban foglalják a rendszeres ingatlanadók bevezetését vagy a már meglévők növelését és a munkaadói terhek csökkentését, különösen az alacsony jövedelemű adófizetők esetében. Az ajánlások célja a zöld átmenet elősegítése, a Covid19-világjárvány gazdasági hatásainak enyhítése, a gazdasági felépülés fenntartása, valamint a magas energiaárak hatásainak kezelése volt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×