eur:
392.88
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Mi lesz az idei nyaralások sorsa?

Ősszel még abban reménykedhettünk, hogy az idei nyaralásokat már nem befolyásolja majd a koronavírus, de mi a valóság?

Aki távoli tájakra utazna, így mindenképpen repülőre szeretne ülni idén, annak jó és rossz hírünk is van. Első látásra ugyanis elérhető lehet szinte akármilyen úti cél, de ez még nem azt jelenti, hogy valóban el is tudunk majd utazni álmaink nyaralóhelyére.

A CNN összeállítása szerint vannak olyan úti célok, például Új-Zéland vagy Ausztrália, amelyekre repülőjegyet foglalni most nem olyan egyszerű, de ez leginkább a Qantas légitársaság döntése és a járatok nagy mértékű ritkítása miatt alakult így. Rajtuk kívül a Thai Airways és a Singapore Airlines csökkentette nagy mértékben a foglalási lehetőségeket, de más társaságoknál nyugodtan foglalhatunk – nyilatkozott Alexis Barnekov, a Chatflight repjegyfoglaló appot működtető cég vezetője.

"Az összes többi légitársaság alapvetően arra törekszik, hogy a cash-flow fenntartása érdekében a korábbi szinteken tartsa a kínálatot.

Foglalhatunk náluk, de a törölt járatok és az átütemezés kockázata sokkal gyakoribb.

Így viszont a légitársaságok folyamatosan értékesíthetnek jegyeket és van bevételük, de amikor az utazás dátuma közeledik, átütemeznek. Így próbálnak egyes gépeket megtölteni, másokat a földön tartani" – mondta Barnekov.

Az is tény, hogy nem minden ország fogadja olyan tárt karokkal a turistákat, mind például Dubaj, Új-Zéland épp ennek az ellentéte. Mivel ezek a szabályozások bármikor változhatnak is, nemcsak foglaláskor, de az esetleges utazás előtt is ellenőrizni kell, vajon tényleg beutazhatunk-e az országba, és ha igen, annak vannak-e feltételei.

A szabadabb utazásra 2021 második feléig kell valószínűleg várnunk: addig nemcsak Európában, de Amerikában is egészen szigorú lezárások is életben vannak, így felhőtlenül nehéz lehet egy nagyobb nyaralásra készülni.

A nemzetközi légi szövetség,

az IATA a rövidebb távú repüléssel kapcsolatosan optimistább.

Chris Goater, az IATA kommunikációs vezetője azt mondja, az országok hamarabb fognak szomszédaik felé nyitni, mint a nagyvilágra. Európával kapcsolatosan azt nyilatkozta: "el tudom képzelni, hogy valamiféle EU-szintű megállapodás jöhet létre, amely lehetővé teszi a határok újbóli megnyitását, ha nyáron alacsonyabb szintre kerülnek a fertőzési adatok".

Magyarországon jelenleg belföldi utazásokra sincsen lehetőség, hacsak nem üzleti céllal tesszük meg ezt: mégis, a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy ilyen típusú vakációra készülhetünk nagyobb biztonsággal és kisebb anyagi veszteséggel.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 18:44
×
×
×
×