eur:
394.29
usd:
371.09
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Angela Merkel német kancellár (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök a szíriai helyzetről tartott török-orosz-francia-német csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón Isztambulban 2018. október 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

A legélesebb kérdések megvitatását javasolta az orosz elnök Angela Merkelnek

Vlagyimir Putyin Moszkvában, a Kremlben fogadta a német kancellárt. A két vezető üdvözlő szavaiból kiderült, hogy tárgyalásaik témája a kétoldalú kapcsolatok mellett az ukrajnai, a szíriai és a líbiai válság rendezése.

Korábbi tájékoztatás valószínűsítette, hogy a felek szót ejtenek az amerikai-iráni viszályról is. A német kancellárt elkísérte Moszkvába Heiko Maas külügyminiszter is.

A TASZSZ orosz hírügynökség a Putyin-Merkel találkozóval kapcsolatban rámutatott, hogy Kína után Németország Oroszország második legjelentősebb kereskedelmi partnere. A német részesedés az orosz külkereskedelmi forgalomban 2019 első három negyedévében 7,9 százalékos volt. A kínai részesedés 16,3 százalékos.

A tavalyi év januárja és szeptembere között ugyanakkor az orosz-német kereskedelem 12,9 százalékkal, 38,5 milliárd dollárra csökkent 2018 hasonló időszakához képest. Az orosz export a tavalyi első három negyedévben 18,3 százalékkal, 20,5 milliárd dollárra csökkent, az import pedig 5,8 százalékkal, 18 milliárd dollárra nőtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×