eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Párizs, 2016. szeptember 29.Carlos Ghosn, a Nissan és a Renault elnök-vezérigazgatója a Párizsi Autószalonon 2016. szeptember 29-én. (MTI/EPA/Ian Langsdon)
Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Nem engedik kifizetni a Renault-vezér végkielégítését

A párizsi kormány pénzügyminisztere szerint kirívóan sok az a 8-9 milliárd forintnyi euró, ami a botrányai miatt megbukott autógyári vezetőnek, Carlos Ghosnnak járna.

2018 végét óriási botrány zárta a Nissan-Renault-nál. A cégvezér Carlos Ghosn a vádak szerint tényleges jövedelménél körülbelül 12,7 milliárd forintnyi jennel kevesebbet jelentett be, és más pénzügyi szabálytalanságokat is elkövetett, valamint privát célokra vette igénybe a cég ingóságait. Ghosnt már novemberben elmozdították az elnöki székből a Nissannál, a 2019-es év elején pedig a Renault is elfogadta Ghosn lemondását.

Azonban pénzügyi vonzata is van Ghosn eltávolításának: mint a Portfolio.hu cikkéből kiderül,

a neki jogosan járó juttatások összege egy francia szakszervezet, a CGT becslése szerint 8-9 milliárd forintnyi euró lehet, az éves szinten 250 millió forintnyi nyugdíjeurókról nem is beszélve.

Mivel a botrány nagy visszhangot váltott ki a francia nyilvánosságban - és a Renault-ban 15 százalékos tulajdonos az állam -, a párizsi pénzügyminiszter is megszólalt: "kiemelten követik" az ügyet, "senki sem értené, ha Ghosn végkielégítése túlzott mértékű lenne, rendkívül éberek leszünk" - tette hozzá Bruno Le Maire.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, nagyon rossz a helyzetben ukrán hadsereg – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, nagyon rossz a helyzetben ukrán hadsereg – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az ukrán haderő frissen toborzott katonái demoralizáltak, rosszul képzettek és fizikailag és mentálisan is felkészületlenek – írja elemzők és ukrán parancsnokok értékelésére hivatkozva a Financial Times. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×