eur:
392.24
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Milánóban lelőtték a feltételezett berlini merénylőt

Milánóban lelőtték a feltételezett berlini merénylőt

Milánóban tűzpárbajban lelőtték a berlini merénylet feltételezett elkövetőjét - közölte pénteken az olasz belügyminiszter. Marco Minniti elmondta: egy rendőrjárőr állította meg Anis Amrit, aki azonnal tüzet nyitott a rendőrökre. Egyikük meg is sérült, de a másik rendőr lelőtte a berlini merénylőt.

Anis Amrit péntekre virradó éjszaka háromkor Sesto San Giovanniban, a Piazza I Maggión, a vasútállomás előtt két rendőr rutinellenőrzésen megállította a gyalog lévő Amrit, és kérték a papírjait. Amri ekkor a hátizsákjából elővett egy pisztolyt, Allah Akbart kiáltott, és tüzet nyitott, ezt viszonozták a rendőrök. Egy rendőr, a 36 éves Cristian Movio a vállán megsérült, sebesülése nem életveszélyes, őt egy monzai kórházban ápolják.

Német hírtelevíziók olasz forrásokra hivatkozva azt jelentették, hogy Anis Amri Franciaországból érkezett Milánóba vonattal, egy külvárosi pályaudvaron szállt le, ahol a két rendőr rutinszerű ellenőrzés keretében megállította.

A merénylőt végül ártalmatlanító rendőr, a 29 éves Luca Scata még újonc volt, a próbaidejét tölti, de gondolkodás nélkül tüzelt, amikor látta, hogy a társa megsebesült.

A 22-es kaliberű pisztoly, amellyel Amri most a rendőrökre lőtt, vélhetően ugyanaz a fegyver, amellyel hétfőn Berlinben megölte a merénylethez használt kamion lengyel sofőrjét.

Az olasz lapok szerint a merénylőnél talált vonatjegyekből kiderült, Amri több átszállással, Franciaországon át szökött Olaszországba. Milánóban akart elrejtőzni, ahol több ismerőse él.

Az olasz Corriera della Sera videója a helyszínről.

A La Repubblica helyszíni videója:

A német hatóságot is tájékoztatták

A német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) római kapcsolattartója tájékoztatást kapott az olasz belügyminisztériumtól arról, hogy a hétfői berlini kamionos merénylet elkövetésével gyanúsított Anis Amrit lelőtték péntek hajnalban Milánóban - jelentette be a német belügyminisztérium szóvivője.

Tobias Plate a pénteki berlini kormányszóvivői tájékoztatón kiemelte, hogy a német kormány egyelőre nem tudja hivatalosan is megerősíteni Anis Amri halálát, de az olasz partnerek által a BKA munkatársának tudomására hozott információk alapján már minden jel arra mutat, hogy a merénylettel alaposan gyanúsított tunéziai állampolgárról van szó, és "részéről nem fenyeget többé veszély".

Martin Schäfer, a külügyminisztérium szóvivője hozzátette, hogy az olasz hatóságok a milánói német főkonzulátust is értesítették a fejleményről. Mint mondta, köszönet illeti az olasz partnereket a szoros együttműködésért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×