Inforádió

Meghallgatom Élő adás

"Megrázó volt" - beszámolók és képek Berlinből

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Karácsonyi vásáron hajtott a tömegbe egy teherautó Berlinben hétfőn este, 12 ember halálát okozva. Szemtanúk szerint szándékos támadás történt.

"Egy nagy zajt hallottam, aztán közelebb haladva láttam a káoszt és rengeteg sebesült embert. Megrázó volt" - mondta a CNN-nek a Berliner Morgenpost című lap főszerkesztő-helyettese, Jan Hollitzer, aki közelről élte át a hétfő esti eseményeket.

Egy ausztrál nő, Trisha O'Neill is ott volt a karácsonyi vásáron.

"Kiáltozást hallottam, aztán hirtelen lefagytunk. Az emberek elkezdtek mozogni, és felemelték a törmelékeket, megpróbáltak segíteni egymáson. Vért és testeket láttunk mindenhol, voltak, akik nem mozdultak. Az emberek csak sírtak, én is könnyekben törtem ki" - mondta az ABC beszámolója szerint.

A Russia Today-nek egy szemtanú arról beszélt, hogy mindenki sokkos állapotba került.

"Olyan, mintha a terrornak nem lennének határa, nem lehetsz biztonságban sehol. Egy lerombolt helyről érkeztem, aztán átéltem ezt. Ez olyan, mintha a halál követne" - közölte a férfi.

Többen is arról számoltak be, hogy a kamion egyáltalán nem lassított, 60 kilométer / órás sebességgel hajtott bele a tömegbe.

Éjjel 12-re nőtt a berlini karácsonyi vásáron történt gázolás halálos áldozatainak száma, 48-an megsérültek, többen súlyosan. Thomas de Maiziére belügyminiszter nem zárja, hogy merénylet történt, de a hatóságok egyelőre nem minősítették hivatalosan az esetet. A rendőrök a kamion sofőrjét elfogták. A karácsonyi vásáron történt gázolásról további részleteket ide kattintva olvashat.