eur:
392.47
usd:
367.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Nem akarnak közös balti hadsereget az észtek

Észtország nem támogatja a közös balti hadsereg létrehozását szorgalmazó lett javaslatot - derült ki Urmas Reinsalu észt védelmi miniszter parlamenti felszólalásából hétfőn.

Andris Berzins lett köztársasági elnök az elmúlt hét végén javasolta egy összbalti haderő felállítását, a lett védelmi miniszter azonban egy hétfői védelmi bizottsági ülésen elvetette az ötletet.

Reinsalu szerint elegendő az Európai Unióhoz és a NATO-hoz tartozó három balti állam - Észtország, Lettország és Litvánia - független hadseregének együttműködése.

A lett védelmi miniszter szerint a jelenlegi rendszer, azaz a független nemzeti hadseregek működtetése, a különböző partnerségi megállapodások lehetősége, valamint szükség esetén ad hoc katonai egységek létrehozása az optimális megoldás.

A lett hírügynökség szerint Reinsalu hozzátette, Észtországban lényegesen nagyobbak a katonai kiadások, mint Lettországban és Litvániában együttesen.

Litvánia egyelőre nem foglalt állást a kérdésben.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×