eur:
392.47
usd:
367.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Tovább lassult a német infláció

Tovább lassult márciusban a német fogyasztói árak emelkedésének éves üteme - erősítette meg előzetes adatközlését csütörtökön a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis.

Márciusban az egy évvel korábbihoz képest 1,4 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak Németországban. Februárban még 1,5 százalékos éves infláció volt, és lényegében a tavaly augusztusi 2,2 százalékos csúcs óta folyamatosan csökken az árdrágulás üteme.

Az előző hónaphoz képest 0,5 százalékkal nőttek márciusban a fogyasztói árak. Februárban 0,6 százalékos havi infláció volt.

Az éves adatokat tekintve az infláció mérséklődését elsősorban a finomított olajtermékek, így az üzemanyagok és a fűtőolaj árának 6,5 százalékos visszaesése okozta. A háztartási energiaárak ugyanakkor jelentősen, 12,4 százalékkal emelkedtek, de 4,8 százalékkal nőttek a távhőárak is. A két hatás eredőjeként a német fogyasztói energiaárak 0,5 százalékkal nőttek a márciussal végződő 12 hónapban. Az élelmiszerárak 3,7 százalékkal emelkedtek.

Így a termékek ára összességében 1,4 százalékkal, a szolgáltatásoké 1,5 százalékkal emelkedett márciusban az egy évvel korábbihoz képest.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×