eur:
392.58
usd:
365.65
bux:
66832.25
2024. április 26. péntek Ervin

Kína hadgyakorlatot tart éleslőszerrel a Sárga-tengeren

Éleslőszerrel végrehajtandó hadgyakorlatot tart a kínai haditengerészet egyik flottája a jövő héten a Sárga-tengeren - jelentette be a védelmi minisztérium.

A kiadott közlemény szerint a Pejhaj flotta szerdától szombatig tartó gyakorlata rutinmanőver lesz a flotta főhadiszállásának otthont adó Csingtao város délkeleti partjainál. Az évenkénti rutinműveleten főként a fedélzeti tüzérség működését gyakorolják majd - tette hozzá a minisztérium.

Más források viszont utalnak arra, hogy Peking a múlt hónapban elítélte az Egyesült Államok és Dél-Korea közelmúltbeli és a jövő hónap elejére tervezett közös haditengerészeti gyakorlatát, s a manővert ezekre adandó válasznak tekintik. A vasárnapi bejelentés beleillik abba a gyakorlatba, hogy Peking a Washington és Szöul által tartott közös manőverekkel párhuzamosan indít hasonlókat.

Kína különösen destabilizálónak tartja az amerikai-dél-koreai hadgyakorlatokat az Észak-Korea körüli feszültség idején. A jövő heti kínai manővereket mindenesetre a tervezett amerikai-dél-koreai gyakorlatoktól távol, a koreai partokhoz közelebbi vizeken tartják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×